Anlık Bildirim

GlobeTrotter COMBO EDGE PCMCI Kart ; Her yerde hızlı internet

Sonunda oldu gelmez denen ve 3G ağların en önemli parçası olan mobil cihazlardan hızlı internet bağlantısı için gerekli EDGE teknolojisi Turkcell ile ülkemizde çeşitli bölgelerde kullanıma açıldı. EDGE den biraz söz etmek gerekirse CSD den (devre anahtarlamalı veri (GSM Data olarakta adlandırılır )) farklı olarak kullanıcılar aynı GPRS de olduğu gibi bağlı oldukları süre için değil indirdikleri veri miktarı için ücretlendirilirler. CSD de ses sinyalleri gönderilirken kullanıcı hattı devamlı meşgul eder ve hat sadece tek kullanıcı için kullanılabilir. GPRS ve EDGE de hat sadece veri transferi olduğu zaman kullanılır ve eğer hat üzerinden veri gelmiyorsa aynı hattı diğer kullanıcılarda kullanabilir.

GPRS ve EDGE de bilgiler dijital kodlama ile gönderilir. EDGE de bir seferde 3 bit taşınabilirken GPRS için bu değer sadece 1 bit dir. Yani EDGE hem çok hızlı veri transferi sağlar hemde kısa süre içerisinde oldukça fazla miktarda veri indirilebildiğinden hat fazla meşgul edilmez ve diğer kullanıcılarında hattı kullanmaları için fırsat tanınmış olur. Fakat GSM şebekelerinde ilk öncelik ses sinyallerinin taşınmasında olduğu için şebekenin aşırı kullanımında hız düşümü kaçınılmaz olmaktadır.

EDGE mobil cihazlar için oldukça hızlı internet erişimini nokta bağımsız olarak GSM şebekesinin olduğu her yerde sunabilmekte. Tabi bunu sadece cep telefonları için düşünmemek lazım notebooklar da günümüzde oldukça fazla kullanılmaktalar ve internet üzerinden yapabilecekleri diğer mobil cihazların hepsinden fazla. Durum böyle olunca notebooklar için geliştirilmiş bir PCMCI EDGE kartı almanız ve içerisine sim kartınızı takarak şebekeye erişmeniz gerekmekte.

GlobeTrotter tarafından üretilen COMBO EDGE PCMCI kart tek kart içersinde hem Quad-band EDGE/GPRS erişimini hemde Wi-Fi 802.11b ve 802.11g standartlarında kablosuz bağlantıyı bir arada sunuyor. EGRPS/GPRS/GSM/WLAN ağlarında çalışabilen kart aynı zamanda Quad-band olması sayesinde sizi UMTS hatları kullanan ülkeler hariç (Orta Doğu, Asya ve bazı Avrupa ülkeleri) dünyanın her yerinde internete bağlayarak işinizin devamlılığını garanti altına alıyor.

  
  

EDGE üzerinden her ne kadar teoride 384 kbps gibi oldukça büyük bir hızda data aktarımı mümkün olsada şu anki hatlarda anlık 48 kbps ile 69 kbps arasında hızlarla bağlantı kurmak mümkün. Bu EDGE'nin aşağı yukarı hala bir çoğumuzun kullandığı 56 kbps lık dial-up modemlerle kurulan çevirmeli bağlantı hızını bize kablosuz olarak sağlayabildiği anlamına geliyor. Cep telefonumuzdan çektiğimiz resimleri yada dijital kameramızdaki görüntüleri arkadaşlarımıza göndermek veya internet üzerinde sörf yapmak için oldukça yeterli. Hatta operatorlerin destek vermesi ile cep telefonları üzerinden görüntülü görüşmelerde bu hızla mümkün olabilmekte.

Cihaz EDGE hatlarının olmadığı yerlerde otomatik olarak bağlantıyı GPRS üzerinden kuruyor. Şu an için ülkemizde belli noktalarda test aşamasında olan EDGE'nin yayılmasını beklemeden GPRS üzerinden kablosuz bağlantının ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Windows 2000, XP Tablet Pc Edition ve XP Pro ile uyumlu kart için Windows 98 ve Windows ME desteği verilmemekte ayrıca Microsoft bazlı işletim sistemleri haricindede şu an için herhangi bir sürücüsü bulunmamakta. PCMCI Type II yuvalarla uyumlu olan COMBO EDGE PCMCI, 3.3V çalışma voltajına ihtiyaç duyuyor. Üzerinde küçük bir anten bulunan cihazın birde kırmızı durum gösterge ışığı bulunmakta ayrıca içerisinde bulunan 32 MB Flash hafıza sayesinde ileride çıkacak olan Firmware güncellemeleri ile cihazı devamlı güncel tutmak mümkün.

GlobeTrotter COMBO EDGE PCMCI kartı, Internet'de sörf yapmak, e-mail alıp göndermek, görüntülü görüşme, VPN üzerinden şirket ağına dahil olup iş yürütme ve benzeri teknolojileri size hareketli ortamda sunarak yaşamınızı kolaylaştırıyor. Şu an için Kuzey Amerikada satışa sunulacak ürün için henüz fiyat belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim