Anlık Bildirim

Ayyıldız Tim iş başında: Trump'ın takip ettiği iki Twitter hesabını hacklediler

Türk hacker grubu Ayyıldız Tim, eski Fox News sunucuları Eric Bolling ve Greta Van Susteren'e ait Twitter hesaplarını hackleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen mesajlar paylaştı.
Eski Fox News sunucuları Eric Bolling ve Greta Van Susteren'e ait Twitter hesapları geçtiğimiz Salı günü Türk hacker grubu Ayyıldız Tim tarafından ele geçirildi. Sosyal medyayı oldukça aktif kullanan Bolling ve Van Susteren'in aynı zamanda Başkan Donald Trump'ın Twitter'da takip ettiği 45 kişiden ikisi olduğunu belirtelim.
Bilgisayar korsanları Bolling'e ait hesaptan "Türk siber ordusu Ayyıldız Tim tarafından hacklendiniz! DM yazışmalarınızı aldık! Size Türkün gücünü göstereceğiz!" şeklinde bir gönderi paylaştı. Van Susteren'in hesabından gönderilen tweet'te de benzer şekilde iğneleyici ifadeler yer alıyordu.
Hacker grubu Salı günü kendisine ait e-posta adresi ve cep telefonu numarası da dahil olmak üzere Bolling'in DM mesajlarının fotoğraflarını yayınladı. Hesabı takip eden 889 bin takipçi Başkan Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr'a gönderilen özel mesajı gördü. Van Susteren'in hesabından ise Başkan Trump'a gönderilmiş bir DM'nin görüntüsü paylaşıldı.

Recep Tayyip Erdoğan'a destek mesajları paylaşıldı

Bolling'in @ericbolling şeklinde olan Twitter hesabı @ericbollingTR olarak değiştirilirken, Van Susteren'in hesabı için kullandığı @greta kullanıcı adı @gretaAYT olarak değiştirildi. Yapılan bu değişiklikler hesapların doğrulandığını gösteren mavi onay tiklerinin kaldırılmasına neden oldu. Her iki profildeki kapak fotoğrafları Ayyıldız Tim'e ait görsellerle değiştirildi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen mesajlar yayınlandı.
Eric Bolling ve Greta Van Susteren kısa bir sürenin ardından hesaplarını geri almayı başardılar. Yayınlanan mesajlar ve resimlerin silindiği görülürken Twitter'daki kullanıcı isimleri orijinal hallerine geri döndürüldü. Ayrıca mavi onay tiklerinin de geri geldiğini belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12017 kez okundu.
39 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim