Anlık Bildirim

BTK, bilgisayarında virüs olan kişi ve şirketlere ceza kesebilecek

Kanun Hükmünde Kararname ile yetki alanı genişletilen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, siber saldırılara karşı bilgisayarında açık olanlara ve önlem almayanlara para cezası vermeye hazırlanıyor
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının kapanmasına neden olan 571 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yetkileri arttırılan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), gerçekleştirilen düzenlemeyle birlikte siber saldırılara karşı daha etkin şekilde mücadele vermeyi hedefliyor.
Son dönemde ülkeler arasında hızla artan siber saldırılara karşı denetimleri sıkılaştıracak olan BTK, öncelikle bilgisayar sistemlerinde güvenlik açığı bulunanları, bilgisayarı zombi (köle/bot) amacıyla kullanılanları ve bu konuda yeterli güvenlik önlemi almayanları uyaracak. Belirlenene tedarik sürecinin ardından halen gerekli önlemleri almayanlara ise 1.000 TL ile 1 milyon TL aralığında para cezası verilecek.

Şirketlerin yanı sıra bireysel kullanıcılara da ceza kesilebilecek 

Habertürk'ün yetkililerden edindiği bilgiye göre operatör ve şirketlerin yanı sıra bireysel internet kullanıcılarına da para cezası uygulanacağı fakat önceliğin ilk etapta firmalarda olduğu belirtiliyor. Kullanıcılar ise antivirüs yazılımlarının lisans ücretlerinin oldukça yüksek olduğunu, bu yüzden eğer kişilere de ceza kesilecekse herkese ücretsiz antivirüs dağıtılması gerektiği görüşündeler.
Hatırlayacağınız gibi yakın zamanda Donald Trump'ın zaferiyle sonuçlanan Amerika'daki seçimlere Rusya'nın siber saldırı aracılığıyla müdahale ettiği belirtilmiş, bu tartışmalar iki ülke arasındaki ilişkileri oldukça germişti. Son olarak istihbarat servislerinin Barack Obama’ya sundukları raporu gören ve ismi gizli tutulan Amerikalı yetkili, Rusya'nın siber saldırı düzenlediğinin tespit edildiğini ve saldırganların kimliklerinin de belirlendiğini açıklamıştı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5399 kez okundu.
72 kişi, toplam 73 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
btk, bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim