Anlık Bildirim

Go Klavye, Android kullanıcılarının kimlik bilgilerini sızdırıyor iddiası

Adguard tarafından yapılan araştırma sonucu Go Klavye'nin kullanıcıların kişisel bilgilerini kendi sunucusuna gönderdiği ve Google'ın güvenlik politikalarını ihlal ettiği ortaya çıktı.

Go Klavye, Android kullanıcılarının kimlik bilgilerini sızdırıyor iddiası Tam Boyutta Gör
 

Güvenlik araştırmacıları Android kullanıcılarını Go Klavye uygulaması için uyardı. Adguard’a göre Go Klavye, kendi sunucularına kullanıcıların kişisel bilgilerini gönderiyor ve Android güvenlik politikalarını ihlal ediyor.
Çinli GOMO Dev Team tarafından değiştirilen klavyenin Play Store’da iki farklı sürümü bulunuyor. Go Klavye ve Go Klavye Emoji. İki uygulamanın toplam 200 milyonu aşkın kullanıcısı bulunuyor. Gizlilik ile ilgili olarak uygulamaların Play Store sayfasında geliştirici tarafından şöyle bir açıklama yazılı:

“Kredi kartı v.b. gibi kişisel bilgilerinizi asla toplamıyoruz. Fakat “Bu klavye kişisel bilgilerinizi toplayabilir” şeklinde bir uyarı mesajı alabilirsiniz. Bu uyarı mesajı Android’lerde herhangi bir üçüncü parti klavye uygulaması için standart bir mesajdır, dolayısıyla endişelenmeyin.”


Ancak Adguard’a göre her iki uygulama da güvenlik ihlali yapıyor. Geliştiricinin; kullanıcıların Google Play Store hesabıyla ilişkili e-posta adresine, ağ türüne, ekran boyutuna, Android sürümüne ve yapı numarasına dair hassas bilgileri kendi sunucusuna gönderdiği bilgisine ulaşıldı.

Uygulamanın Google Play Store'la ilişkili e-posta adresine dair bilgi toplaması nedeniyle Google’ın Kötü Amaçlı Davranış ve Geliştirici Politikalarını ihlal ediyor. Bu politikalarda, kullanıcıların kimlik doğrulama bilgilerine erişilmesinin yasak olduğu yazıyor.

GOMO ekibinin bu ihlali endişe verici. Asıl endişe veren ise klavyeden ne yazdıklarımızı izleyip izlemediğini bilmiyoruz. Klavyeye tüm şifre, banka hesap numaraları, sosyal medya kimlik bilgileri ve telefon numaraları gibi özel bilgilerimizi giriyoruz. Bunları izleyip izlemeyeceği geliştiricinin insafına kalıyor. Belki de tüm bu bilgilerimiz bir uzak sunucuya gönderiliyor olabilir. Üçüncü parti klavyelere karşı kuşkulu yaklaşmakta fayda var.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4396 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
go keyboard, go klavye ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim