Anlık Bildirim

Zaman zaman ülkeler arasındaki gerilimin internete de yansıdığına şahit oluyoruz. Bunun son örneği Asya’da yaşandı. Yıllardır aralarında gerilim olan Hindistan ve Pakistan bu gerilimi internet sitelerine de taşıyor.

Kutlama yapıldı

Son gelen bilgilere göre Pakistan hükümetinin resmi web sitesi hacklendi. Kimliği belirsiz saldırgan siteye Hindistan bayrağını yerleştirdi ve bir süre Hindistan ulusal marşını çaldı. Sitenin güvensiz bir HTTP sunucusu üzerinden yayın yaptığı ve saldırı sonrasında yeniden onarıldığı ifade ediliyor.

Olayın kurtuluş günü haftasına yakın olması başka bir dikkat çekici konu. Bilindiği üzere İngiltere sömürgesi altındaki Hindistan 15 Ağustos 1947 tarihinde, Pakistan ise 14 Ağustos 1947 tarihinde bağımsızlığına kavuştu. Ülkeler bu tarihlerin olduğu haftayı görkemli törenlerle kutluyor. Hacker bir nevi Hindistan’ın bağımsızlığını Pakistan üzerinde kutlamış oldu.

Saldırılar ilk kez olmuyor. Haziran ayında Pakistan mahkemelerinin Hintli deniz subayı Kulbhushan Jadhav’ı casusluktan idama mahkum etmesinin ardından 30’a yakın hükümete ait web sitesi hacklenmişti. Yine geçen yıl Taliban’ın Bacha Khan Üniversitesi’nde onlarca sivili katletmesinin ardından yine Pakistan Sağlık Bakanlığı’nın web sitesi hacklenmişti. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim