Anlık Bildirim

PolitiFact'i hackleyen bilgisayar korsanları siteye kripto para madencisi yerleştirdi

PolitiFact'i hackleyen bilgisayar korsanları sitenin kodları arasına Monero isimli kripto para birimini çıkarabilen bir madenci ekledi. Olay ziyaretilerin CPU kullanımının artmasıyla ortaya çıktı.
Pulitzer ödüllü web sitesi PolitiFact'i hackleyen bilgisayar korsanları, sitenin kodlarına ziyaretçilerin internet tarayıcıları üzerinden kripto para madenciliği yapılmasını sağlayan bir script ekledi.
Geçtiğimiz Cuma günü siteyi ziyaret eden kullanıcılar, sistem kaynaklarının sömürüldüğünü fark ettiler. Bağımsız güvenlik araştırmacısı Troy Mursch, web sitesinin kodunda kripto para madencisinin izlerine rastladığını belirterek konuyla ilgili tweet attı.
Ziyaretçilerin CPU kaynaklarını onlardan habersiz şekilde sömürerek Monero isimli kripto para birimini çıkaran madenci, siteye Javascript kodu olarak gömülmüş. Bu süreçte web sitesini ziyaret edenlerin CPU kullanımının yüzde 90'ın üzerine çıktığı bildiriliyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan PolitiFact, sorunun kaynağını tespit edip madenciyi kaldırdıklarını ayrıca bu tür kötü amaçlı kodların siteye ne şekilde enjekte edildiğini incelediklerini söyledi. Site yetkilileri gelecekte bu tür saldırılara maruz kalmamak için gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağını da söylüyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim