Anlık Bildirim

Siber güvenlik için ilk "beyaz hacker" grubu devlet bünyesine katılıyor

Ülkemize yönelik siber saldırıların her geçen gün katlanarak arttığını ifade eden Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ulusal güvenlik için kurulan birime ilk 15 hacker grubunun katılacağını açıkladı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, ülkelerin dijitalleşen dünyada artık fiziksel savaştan daha çok siber savaş alanında mücadele ettiğini ve bu yüzden Türkiye’nin de siber ordu kurmasının zorunlu bir hal aldığını ifade etti.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte geleneksel savaşların, karşı istihbarat faaliyetlerinin ve terör eylemlerinin siber dünyanın kurallarına göre şekillendiğini belirtiliyor. Bu kapsamda düğmeye basan hükümet yetkilileri, yaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen "Siber Yıldızlar" yarışmasında başarılı olan ilk 15 grubun devlet bünyesinde oluşturulan ekibe katılacağı açıkladı.

2016 yılında 8 binden fazla DDoS saldırısı düzenlendi 

Üstelik yarışmada başarı gösteren diğer gruplar da havuza dahil edilecek ve ihtiyaç duyulması halinde kamu kurumlarında görevlendirilecek. Elde edilen bilgilere göre 2014 yılında 209 olan DDoS saldırılarının 2015'te 1.477'ye ve geçtiğimiz sene ise 8.650'ye ulaştığı fakat ciddi anlamda bir zararın meydana gelmediği belirtiliyor.

Hatırlayacağınız gibi dün Wikileaks tarafından yayınlanan gizli CIA belgelerinde istihbarat teşkilatının cep telefonlarından bilgisayarlara, akıllı televizyonlardan oyun konsollarına kadar neredeyse tüm cihazları hack’lediği ve böylelikle istedikleri kişileri sesli ve görüntülü olarak takip ettiği iddia edilmişti. Şüphesiz diğer ülkelerin artan siber güçleri göz önüne alındığında Türkiye’nin de ulusal güvenlik konusuna titizlikle yaklaşması, vakit kaybetmeden gerekli önlemleri alması gerekiyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5116 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hacker, siber saldırı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim