Anlık Bildirim

iCloud, Safari'nin tarayıcı geçmişi verilerini aylar boyunca gizlice kaydetti

Safari’nin bir hatadan dolayı tüm geçmiş verilerini kaydettiği ortaya çıktı. Aylarca veri depolayarak kullanıcı gizliliğine zarar veren hata, fark edilmesinin ardından düzeltildi.

 

iCloud, Safari'nin tarayıcı geçmişi verilerini aylar boyunca gizlice kaydetti Tam Boyutta Gör

iOS işletim sistemi için yazılımlar geliştiren Elcomsoft, Apple'ın internet tarayıcısı Safari'nin tarayıcı geçmişinin kaydedildiğini ortaya çıkardı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre iCloud'a kaydedilen tarayıcı geçmişi verileri, iCloud'da bulunan bir hatadan dolayı gizli bir şekilde kaydediliyordu. Hata, kullanıcıların silmiş olduğu geçmiş verilerinin bile kayıtlı olarak kalmasına neden oluyordu.

Elcomsoft’un CEO’su olan Vladimir Katalov, yaptığı açıklamada silinmiş olan tarayıcı geçmişi verilerini getirebildiklerini söyledi. Katalov, hatayı kullanarak bir seneden daha eskiye ait olan tarayıcı geçmişi verilerine erişebildiklerini dile getirdi.

Elcomsoft; Apple’ın, iCloud üzerinden gerçekleştirilen tarayıcı senkronizasyonlarında kullanılması adına 3-4 aylık verileri sakladığını, ancak geçmişin silinmesi durumunda bu verilerin de silinmesi gerektiğini söyledi. Forbes ile röportaj yapan Elcomsoft yetkilileri, hatadan yola çıkarak geliştirdikleri “Phone Breaker” isimli yazılım ile Forbes’in, 2015 senesinin Kasım ayındaki tarayıcı geçmişi verilerine ulaştı.

Apple hatayı düzeltti

Forbes ile yaptıkları röportajın ardından Elcomsoft yetkilileri, Apple’ın yeni bir güncelleme yayınladığını ve hatayı düzelttiğini açıkladılar. Yeni güncelleme, iki haftadan daha eski olan tarama geçmişi verilerinin otomatik olarak silinmesini sağlıyor.

Bundan yalnızca birkaç ay önce, Apple’ın adı bir başka “geçmiş kaydetme” olayına daha karışmıştı. Rusya merkezli bir yazılım şirketi tarafından ortaya çıkarılan olayda iCloud’un, iPhone’da yapılan tüm telefon görüşmelerini ve WhatsApp, Telegram gibi üçüncü parti yazılım konuşmalarını kaydettiği ortaya çıktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7584 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
safari, icloud ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim