Anlık Bildirim

Sivil havacılığın seyrini değiştirecek X-59 QueSST süpersonik uçağın üretimine başlandı

X-59 QueSST'i geliştirmek için NASA ile işbirliği yapan Lockheed Martin, süpersonik uçakların kabul edilebilir hale gelmesi adına önemli veriler sağlaması beklenen uçağın üretimine başladığını duyurdu

Sivil havacılığın seyrini değiştirecek X-59 QueSST süpersonik uçağın üretimine başlandı Tam Boyutta Gör
 

ABD merkezli havacılık şirketi Lockheed Martin, NASA işbirliği ile geliştirdiği X-59 Quiet Supersonic Technology (QueSST) isimli süpersonik uçağın üretimine başladığını duyurdu. Ticari uçuşlar için daha hızlı ve sessiz bir gelecek planlayan şirket, böylelikle hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

İlk uçuş 2021 yılında

NASA işbirliği ile geliştirilen test uçağının ilk parçaları şirketin ünlü Skunk Works ekibi tarafından yapılmaya başlandı. İlk uçuşunu 2021 yılında yapması planlanan X59 QueSST’in esas amacı, ticari süpersonik uçakları yerleşim alanlarının üzerinde uçabilecek kadar sessiz hale getirmek için geliştirilen yeni teknolojileri test etmek olacak.

Çevre yasasını değiştirebilir

NASA, X-59 QueSST’i havalanmaya başladığı andan itibaren veri toplamak için kullanacak. Depolanan veriler daha hızlı ve daha sessiz süpersonik uçakların geliştirilmesinde yol gösterici olacak. Bu bilgiler ayrıca 60’lı yılların sonlarında belirlenen ve süpersonik uçuşa karşı olan çevre yasasının yeniden gözden geçirilmesini sağlayacak.

X59 QueSST süpersonik test uçağı tamamlandığı zaman 17,000 metre yükseklikte 1,512 km/s hızla seyredebilecek. Şirket tarafından belirtilene göre uçağın seyir halindeyken çıkardığı gürültü 75 db olarak algılanacak. Başka bir deyişle otomobilin kapı kapanma sesi kadar olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim