Anlık Bildirim

Türk Hava Kurumu'ndan vatandaşlara yönelik İHA kursu

Drone kullanımının her geçen gün artması ile uçuş emniyeti ihlalleri de artıyor. Bu nedenle Türk Hava Kurumu, sivil vatandaşa yönelik İHA kursu vermeye başladı. Kursun sonunda lisans veriliyor.

Türk Hava Kurumu'ndan vatandaşlara yönelik İHA kursu Tam Boyutta Gör

Drone kullanımının hızla artması üzerine Türk Hava Kurumu (THK), halka yönelik İHA eğitimi vermeye başladı. Kurs sonunda katılımcılar sportif lisansa sahip olacak.

Ağırlığı 500 gramdan 25 kilograma kadar olan İHA’ları kullanacak kişilere yönelik hazırlanan kurs 36 saat teorik ve 3 saat pratik eğitimden oluşuyor. Daha önce ticari kullanım ve kolluk kuvvetlerine verilen eğitimin benzeri içeriklere sahip olacak. Teorik eğitimde uçuş dinamiği, uçuş prensipleri, bakım-onarım ve hava hukuku gibi konulara değinilecek. Pratik eğitimin ardından yapılacak sınavda başarılı olan adaylar lisans kazanacak.

Eğitimler Eskişehir'de veriliyor

THK’nin sivillere yönelik İHA eğitimi, Eskişehir’de bulunan İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi'nde verilecek. Eğitim sonunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı ticari pilot ve Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAIsportif lisansına sahip olunacak.

Uçuş emniyeti ve güvenlik nedeniyle ağırlığı 500 gramı aşan droneların kullanılması için drone’un ve bunu kullanacak pilotların e-devlet üzerinden SHGM’ye kayıt yapması gerekiyor. Belirli alanlarda uçurulması için uçuş izni alınması şart koşuluyor. THK’nin İHA kursu ile pilotların uçuş emniyetini ihlal etmeden drone kullanabilmesi amaçlanıyor. Kurs kayıtları başladı.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim