Anlık Bildirim

15K RPM hard diskler yolun sonuna geldi

Aşırı gürültülü, pahalı ve aşırı enerji tüketen 15K RPM hard disk sürücüleri yavaş yavaş yok olmaya başladı. Genelde bu tür sürücüler talebe göre üretiliyor.

2000’li yılların başında yüksek dönüş hızıyla kurumsal tarafta yeni bir hareketlilik başlatacağı düşünülen 15K RPM hard disk sürücüleri bir takım dezavantajlar nedeniyle hayal kırıklığı yaşattı ve yavaş yavaş kendisine bekleyen sonra doğru ilerlemeye başladı.

Dezavantajı çok

Çok gürültülü şekilde çalışan, yüksek enerji tüketimi olan ve belirli bir kapasitenin üzerine çıkamayan 10K/15K RPM hard disk sürücüleri, SSD fırtınasının başlaması ile birlikte önemini kaybetti. Pek çok firma ya üretmiyor ya da talebe göre üretim yapıyor. Seagate bunlardan birisi.

Firma tanıttığı Seagate Enterprise Performance 2.5¨ 15K RPM hard disk serisi sonrasında artık üretim yapmayacağını açıkladı. Zaten açıklanan özellikler rekabetin kıyısına bile yaklaşamayacak cinsten. Sadece halen 15K RPM HDD ürünleri kullanan işletmeler için destek ürünü olabilir.

2.5 inç formunda olan sürücüler en fazla 900GB kapasiteye ulaşabiliyor. Sürücülerin enerji tüketimi 7W civarında. Rastgele girdi çıktı performansı da 1000 IOPS civarında seyrediyor. Bant genişliği ise 315MB/s seviyesine çıkabiliyor. SSD tarafına baktığımızda ise kat kat yüksek değerler görüyoruz. Exos ismi altında pazarlanacak serinin başlangıç fiyatı 230$ civarında.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim