Anlık Bildirim

SSD sektöründe düzlemsel hücre diziliminden istifleme şeklindeki hücre dizilimine geçiş çok büyük bir dönüm noktası olmuştu. Görünürde daha farklı bir dizilim tarzı olmayacak gibi duruyor ve üreticiler 3D NAND dediğimiz dizilimi daha fazla geliştirmenin yollarını arıyor.

3D NAND bellek dizilimi sayesinde zar alanına daha fazla bellek sığdırmak ve haliyle daha fazla depolama alanı elde etmek mümkün oluyor. Dikey iletişim sayesinde enerji tüketimi azalıyor ve maliyetler düşüyor. Pek çok firma hem düzlemsel hem de 3D NAND SSD geliştirmiş durumda.

Bugüne kadar 24 katmanlı, 32 katmanlı, 48 katmanlı 3D NAND bellek çalışması yapan firmalar görmüştük. Computex 2017 ise ilk kez 64 katmanlı yapıya geçişin kapısı oldu. Western Digital, SanDisk, Toshiba fuarda 64 katmanlı SSD ürünlerini duyurdu.

WD

İlk 64 katmanlı 3D NAND bellek geliştirdiğini duyuran Western Digital, Blue serisi altında yeni SSD ürünlerini pazarlayacak. Yeni sürücüler 560MB/s okuma ve 530MB/s yazma hızlarına ulaşabiliyor. Firma 2.5 inç ve M.2 2280 formatında iki farklı versiyon piyasaya sürecek. Seride  250GB, 500GB, 1TB ve 2TB kapasiteler yer alıyor. Başlangıç fiyatı ise 100$.

Firmanın yan markası SanDisk de Ultra 3D SSD serisi altında yeni sürücüler geliştirdi. Oyunculara yönelik olan yeni seride WD Blue ile aynı kapasiteler ve fiyat etiketleri bulunuyor. Farklı olarak SanDisk, M.2  formatında versiyonlar sunmuyor. Ürünler sonbahar aylarında piyasada olacak.

Toshiba

Toshiba, BiCS Flash adını verdiği 3D TLC NAND bellekler geliştiriyor. Yine bu firma da 64 katmanlı 3D NAND bellekler elde etmeyi başardı. Fuarda duyurduğu XG 5 SSD serisi NVMe x4 PCIe hattını temel alıyor. Bu bakımdan oldukça da hızlı.

M.2 formatındaki bellekler 256GB, 512GB ve 1TB kapasitelere sahip. Veri transfer hızları ise 3000MB/s okuma ve 2100MB/s yazma şeklinde sıralanıyor. Üst seviye performans arayanlara yönelik geliştirilen XG 5 SSD serisi Haziran ayında piyasaya çıkacak. Fiyatı ise bilinmiyor. 

 
3D NAND belleklerde 64 katman dönemi
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4290 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
wd, sandisk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim