Anlık Bildirim

Bu da oldu: Silah tasarımlı SSD sürücü

Yoğun rekabet koşullarında fark yaratmak ve öne geçmek isteyen donanım üreticilerinin tasarım seviyesindeki arayışları devam ediyor. Haberimize konu olan yeni SSD'ler de işte bu arayışın bir eseri.
Eğer yanlış hatırlamıyorsam üzerinde silah teması bulunan en son donanım ürünü, Gigabyte tarafından geliştirilen G1.Sniper serisi anakart modelleriydi. Şimdiyse bir başka Tayvanlı şirketten, bellek ve depolama çözümleri üreticisi Apacer benzer bir adım atıyor.
Bu da oldu: Silah tasarımlı SSD sürücü
 
Son dönemin popüler donanım akımlarından PCIe NVMe tabanlı SSD depolama sürücülerine Apacer'den PT920 Commando isimli yeni bir ürün ailesi katılıyor. Aslında adından da anlaşılabileceği üzere askeri detaylara sahip olan SSD'ler, tasarım olarak çok farklı.
M4 veya M16 sınıfı hücum tüfeği tasarımına sahip olan yeni SSD modelleri 240GB ve 480GB olmak üzere en azından şimdilik iki farklı kapasite seçeneği sunuyor. NAND yongaları ve baskılı devre kartını örten silah figürlü kaplama sadece tasarım değil aynı zamanda yoğun yük altında sürücünün serin çalışması ve her koşulda yongaların korunmasını sağlıyor.
Bu da oldu: Silah tasarımlı SSD sürücü
 
NVMe 1.2 protokolü üzerinde çalışan sürücülerin performans değerleri ise, kapasiteye göre farklılık gösteriyor. 480GB'lık modelin sıralı okuma ve yazma hızları 2500MB/sn ile 1300MB/sn arasında değişiklik gösterirken, 240GB'lık modelin benzer okuma hızına karşın yazma hızı 860MB/sn olarak belirlenmiş. IOPS değerleri de sırasıyla 175K ve 160K.
Bu da oldu: Silah tasarımlı SSD sürücü
 
ECC, NCQ ve TRIM gibi teknolojileri destekleyen sürücülerin, hangi kontrolcüyle çalıştığı ise henüz bilinmiyor. 3 yıllık garanti ile çıkacak olan PT920 Commando SSD ailesinin fiyatı da şu aşamada açıklanmadı. Özellikle kasa modifikasyonundan hoşlanan ve bu alanda silah temalı çalışma yapan kullanıcıların ilgisini çekecektir diye düşünüyorum yeni ürünler için. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3543 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apacar, ssd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim