Anlık Bildirim

Corsair en hızlı SSD sürücüsünü duyurdu

SSD sektöründe belirli bir pazar payı elde etmeye çalışan Corsair, şimdiye kadar geliştirdiklerinin arasında en hızlısı olacak yeni Neutron NX500 SSD sürücülerini duyurdu.

Genelde bilgisayar bileşenleri ve soğutma çözümleri ile tanıdığımız Corsair, depolama sektöründe de aktif olarak faaliyet gösteriyor. Firmanın en hızlı SSD sürücüsü olarak gösterilen Neutron NX500 bu hafta itibariyle resmiyet kazandı.

En hızlısı

Corsair Neutron NX500 SSD sürücüleri M.2 formatında ve NVMe PCIe x4 bağlantısı üzerinde sunuluyor. Bu sayede okuma hızları 3GB/s seviyesine, yazma hızları da 2.4GB/s seviyesine ulaşabiliyor. Firmanın daha önceki hiçbir sürücüsü bu seviyeye ulaşamamıştı.

Firma yeni sürücülerinde Phison E7 kontrolcüsüne yer vermiş. 4 adet işlemci çekirdeği ve 8 adet NAND bellek kanalı olan kontrolcüde hatalı sayfaları yeniden yapılandıran SmartECC, blokları periyodik olarak tazeleyen SmartRefresh ve güç kayıplarında veri koruma için harcanan zamanı en aza indiren SmartFlush teknolojileri yer alıyor.

Yeni seri Intel’in 100, 200, X99, X299 çipsetlerini ve AMD AM4 çipsetlerini destekliyor. Corsair Neutron NX500 SSD sürücüleri 400GB ve 800GB depolama kapasiteleri ile geliyor. Yakın zamanda 1.6TB kapasiteye sahip bir model daha piyasaya sürülecek. 400GB için 370 Avro, 800GB için ise 760 Avro talep ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim