Anlık Bildirim
 
Donanım severlerin temel olarak anakartlarıyla tanıdığı, son yıllarda ise ekran kartlarıyla da adından söz ettirmeyi başaran Tayvanlı üretici Gigabyte SSD pazarına da giriş yaptı. Firmanın ilk modelleri fiyatının yanında sunduğu performansıyla kullanıcıların tercihi olmaya aday.


UD Pro adlandırmasına sahip modellerde DDR3L tip bellekleri tampon bellek olarak kullanan Gigabyte bu sayede ağır yük altında bile çözümlerinin kullanıcılarını üzmemesini hedeflemiş ki firmanın yaptığı testlerde aldığı sonuçlar da bunu gösteriyor.

Fiyat/Performans oranı ile öne çıkıyor

Firmanın ilk modellerinde zirveye oynamak yerine bütçe odaklı bir strateji izlediğini görüyoruz. Zira donanım tarafında SATA arayüzü kullanılması bunu gösteren başlıca bir unsur. Okuma yazma değeri sırasıyla 530/500 MB/s şeklinde olan 512 GB kapasiteli modelde rastgele okuma 4K IOPS değeri 80K iken yazma tarafında ise 75K elde edilmiş.
Öte yandan boştayken 170mW tüketen modellerden 512 GB kapasiteli çözüm aktifken 2610mW’a kadar ulaşabilirken 256 GB kapasiteli çözüm ise 2430mW’ı görebiliyor. Garanti tarafında ise 3 yıl veya 200TB’lık yazma ömrü sunulmakta. Toshiba imzası taşıyan 3D TLC tip Nand Flash yongaları barındıran modellerden 256 GB kapasiteli olan 68.99 dolardan, 512 kapasite sunan ise 119.99 dolardan önümüzdeki haftadan itibaren alıcılarıyla buluşacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8146 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gigabyte, gigabyte ud pro ssd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim