Anlık Bildirim

NAND bellek fiyatları belirli bir süre düz bir çizgi izleyecek

Yılın ikinci yarısında talebin artması ile birlikte geçici olarak NAND bellek fiyatlarındaki düşüşün durması bekleniyor. Uzun vadede ise tahminler düşüşün devam edeceği yönünde.

Geçen yılın sonlarında itibaren ortalama fiyatlarda düşüş trendine giren NAND bellek sektörü herkesi sevindirmişti. Talebin azalmasına da bağlı olan fiyat düşüşü bununla birlikte bir süre durabilir.

Talep yükseliyor

Yılın ilk çeyreğine kadar yüzde 50 civarında fiyat düşüşü gören NAND belleklerin yıl ortasından itibaren bir talep dalgalanması yaşaması zaten bekleniyordu. Mobil cihaz ve PC sektörünün artan talebi nedeniyle yılın ikinci yarısı hareketli geçecek.

Uzmanlar yılın ikinci çeyreğinde NAND bellek fiyatlarının yüzde 10 civarında daha düşeceğini öngörüyor. Özellikle Computex 2018 fuarı sonrasında üçüncü çeyrekte düşüş tamamen duracak. Bu dönemde stoklar zorlanmaya başlayacak ve fiyatlar düz bir çizgi izleyecek.

Bununla birlikte uzmanlar uzun vadede NAND fiyatlarının düşmeye devam edeceğini düşünüyor. Dalgalanmanın sona ermesi ile birlikte yine yıl sonundan başlayarak önümüzdeki yıl ortasına kadar düşüş başlayabilir. DRAM tarafında ise üretim sıkıntısı nedeniyle fiyat artışının devam edeceği ön görülüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim