Anlık Bildirim

NAND üretimine yatırım artıyor

Samsung ve Toshiba tarafından 8 milyar dolar civarında NAND bellek üretimine yatırım yapılacağı açıklandı. Böylece yıl sonuna kadar fiyatlarda düşüş yaşanması bekleniyor.

Son dönemde yonga dünyasında üretim sıkıntıları ve artan fiyatlar herkesi bezdirmiş durumda. DRAM üretimi, grafik birimi üretimi, devre kartı üretimi, kapasitör üretimi sıkıntılı bir süreç yaşıyor ve fiyatlar da buna bağlı olarak artıyor. Son olarak Samsung’un NAND fabrikasında elektrik kesintisi yaşanmış ve 60 bin plakalık bir kayıp oluşmuştu.

Yatırımlar artıyor
 

Neyse ki zaman zaman iyi haberler de gelmiyor değil. Samsung ve Toshiba’nın NAND üretimini arttırma konusunda önemli yatırımları olduğu ifade edildi. Yatırımlar milyar dolarları aşıyor.

İlk haber Samsung’dan. Çin’in depolama pazarında bir denge sağlamak amacıyla başlattığı girişim meyvesini verdi ve Samsung, ülkedeki NAND üretim tesislerine 3 yıl için 7 milyar dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Xi’an şehrinde yeni bir üretim bandı kuracak olan Samsung, aylık üretim kapasitesini 220 bin adede çıkarmayı planlıyor. Bu artış kesinti nedeniyle oluşan kaybı da telafi edecek kapasitede.

Diğer taraftan Toshiba da Japonya’daki üretime 1.3 milyar dolar yatırım yapma kararı aldı. Yokkaichi şehrindeki tesislere yapılacak olan yatırım kapsamında 96-katmanlı 3D NAND bellek üretiminin arttırılması hedefleniyor.

Uzmanlar yapılan önemli yatırımlar ile NAND üretim kapasitesinde artış ve bu paralelde de fiyatlarda düşüş bekliyor. Yaşanacak düşüşler en erken yılın sonlarına doğru kendisini gösterecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim