Anlık Bildirim

Nimbus Data, 100 TB'lık dünyanın en yüksek kapasiteli SSD'sini duyurdu

Samsung 100 TB'lık SSD'sini 2020'de çıkarmayı planlayadursun, Nimbus Data dünyanın en büyük SSD'sini duyurdu bile. İşte 100 TB depolama kapasitesine sahip ExaDrive DC100'ün detayları.
Samsung daha geçtiğimiz ay 30 TB depolama alanına sahip dünyanın en yüksek kapasiteli SSD'sini duyurmuştu. Sadece bir ay sonra bu rekor Nimbus Data tarafından kırıldı. Şirket, pazardaki en yakın rakibinin sunduğu kapasiteyi üç katına çıkarmayı başarmış durumda.
Depolama şirketi, 100 TB kapasiteli yeni 3D NAND Flash bellek tabanlı sunucu SSD'sini duyurdu. Diğer bir deyişle, 20 milyon şarkı, 20.000 HD film veya 2.000 iPhone kadar veri depolayabilen bir dijital depoyla karşı karşıyayız.

Önümüzdeki yaz satışa sunulacak

Nimbus, ExaDrive DC100'ün benzer SSD'lere kıyasla terabyte başına %85 daha az enerji tükettiğini söylüyor. Hızdan ziyade kapasite ve tasarruf odaklı tasarlanmış bir ürün. Yine de, 500 MB/sn okuma ve yazma hızı sunabiliyor. Tüm güçlü SSD'lerde olduğu gibi bu model de tüketicileri hedeflemiyor ancak kapasitenin ne boyutlara ulaştığını göstermesi açısından önemli.
Nimbus Data, standart 3.5 inç form faktörü ve SATA arabirimine sahip ExaDrive DC100'ün daha düşük kapasiteli 50 TB modeli ile birlikte bu yıl yaz aylarında satışa sunulacağını söyledi. Şimdilik test etmeleri için potansiyel müşterilere gönderiliyor. Fiyatlandırma TB bazında mevcut SSD'lere benzer olacak. Yani ucuz olması beklenmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim