Anlık Bildirim

SSD sevkiyatları 2021 yılında HDD sevkiyatlarını geçecek

Depolama ürünleri pazarında SSD sevkiyatları sürekli yükselirken HDD sevkiyatları ise sürekli düşüş gösteriyor. 2021 yılında ise SSD liderliği eline alacak gibi.

Yıllardır depolama sektöründe SSD satışlarının HDD satışlarını ne zaman geçeceği tartışılır ve analizler yapılır. Son gelen analizler tahmini zamanı 2021 yılına çekmiş durumda.

Fark halen büyük

Statista tarafından yapılan son analize göre SSD satışlarının 2021 yılında HDD satışlarını geçeceği ön görülüyor. 2015-2021 yılları arasını değerlendiren analiz SSD satışlarında sürekli bir artış HDD satışlarında ise sürekli bir düşüş gösteriyor.

Bu yıla bakıldığında 395 milyon adet HDD satışı tahmini görülüyor. SSD satışları ise 190 milyon civarında seyrediyor. 2021 yılında ise HDD satışları 330 milyona düşerken SSD satışları 360 milyona çıkıyor.

Her iki sınıfta da aslında önemli teknolojiler geliştiriliyor. Ne var ki henüz SSD ürünleri HDD kadar tercih edilebilir bir durumda değil. HDD ürünlerinin GB başı maliyetleri, yüksek depolama kapasiteleri ve uzun kullanım ömrü avantajını koruyor.

SSD ürünleri hız avantajını elinde tutuyor ancak bu henüz alt seviye kullanıcılar için bir anlam ifade etmiyor. SSD ürünlerinin şu anda en büyük engeli fiyatlandırma diyebiliriz. Geçmişe göre çok önemli ilerlemeler kaydedildi ancak halen istenen seviyede değil. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim