Anlık Bildirim

Seagate 14TB kapasiteli HDD serilerini duyurdu

Geçen yıldan beri çalışmalarına devam eden Seagate, nihayet 14TB kapasiteli diskleri piyasaya sürüyor. IronWolf, SkyHawk, BarraCuda ve Exos serileri yeni kapasiteye kavuştu.

Depolama sektöründe kapasiteyi artırma konusunda ayrı bir mücadele yaşanıyor ve kullanılabilir tek bir HDD içerisinde rekor 14TB seviyesine ulaştı. Seagate tüm serilerini bu kapasite ile güncelledi.

Yeni seriler

Yaz başlarında Exos X14 serisini büyük veri merkezleri için örneklemeye başlayan Seagate, son kullanıcı ve küçük ölçekli işletmelere yönelik 14TB disklerini yakın zamanda duyuracağını belirtmişti. Açıklama gecikmedi.

14TB kapasiteye kavuşan serilerden birisi IronWolf. NAS sektöründe yer alan IronWolf serisi yıllık 300TB iş yüküne kadar çalışma imkanı sunuyor. Farklı güvenlik çözümleri ile gelen seride standart modeller 3 yıl, Pro modeller ise 5 yıl garantiye sahip. 14TB diskler 530$-600$ olarak fiyatlandırıldı.

Masaüstünde BarraCuda Pro serisi de bu kapasiteye erişti. 3.5 inçlik sürücülerde masaüstü veya iş istasyonu kullanıcıları 14TB kapasiteyi tecrübe edebilecekler. 7200 RPM değeri sunan diskler 250MB/s veri transfer hızlarına ulaşabiliyor. 5 yıl garanti ile gelen sürücü 580$ fiyat etiketine sahip.

Sürekli veri işlemenin gerçekleştiği güvenlik kameraları sektöründe SkyHawk mücadele ediyor ve 14TB kapasiteli disk için önemli performans takip yazılımları da sunuluyor. Bu diskler 510$ fiyat etiketine sahip.

Exos X14 serisi Helyum mühür ve sürekli koruma gibi avantajlarla geliyor. Fiyatı ise 615$ olarak belirlenmiş. Satışlar başlamış durumda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim