Anlık Bildirim

Seagate yapay zeka odaklı depolama sürücüsünü duyurdu

Güvenlik kameralarında gerçek zamanlı analiz çözümlerinin önemi giderek artıyor. Seagate ağır yapay zeka yüklerinin altından kalkacak yeni depolama sürücüsünü duyurdu.

Bugün yapay zekâ teknolojileri artık firmaların vazgeçilmez desteklerinden birisi haline geldi. Son kullanıcıya hizmet sunan hemen her sektörde yapay zekâ tabanlı analiz işlemleri kullanılıyor. Yapay zekâ çok daha farklı bir sektörde daha önem kazanmaya başladı.

Büyüyen pazar

Güvenlik kameralarından anlık veri almak ve analiz etmek son dönemde çok önemli hale geldi. Güvenlik kamera donanımlarının 2021 yılında 126 milyon satış rakamına ulaşacağı tahmin edilirken gerçek zamanlı analiz yapan bileşenler de üreticiler tarafından sıkça tercih ediliyor. Haliyle bu da sürücüler üzerinde daha fazla yük anlamına geliyor.

Seagate bu potansiyelden yola çıkarak SkyHawk depolama sürücüsü serisine yapay zekâ odaklı yeni bir üye ekledi. SkyHawk AI HDD sürücüsü yoğun verileri sürekli incelemek ve simültane analiz yapmak için önemli bir bant genişliği ile işlem gücü sunuyor.

SkyHawk AI sürücüsü aynı anda 64 HD kameradan kayıt yapabilirken ayrıca 16’ya kadar yapay zekâ akışını destekleyebiliyor. ImagePerfect AI yazılım sayesinde herhangi bir kare/saniye düşüşü veya veri kaybı yaşanmıyor. Yıllık olarak sürücü 550TB iş yükünü kaldırabiliyor.

Daha akıcı çalışma için 256MB ön bellek sunan sürücü sürdürülebilir olarak 214MB/s veri transfer hızlarına ulaşabiliyor. Hatalar arası zaman dilimi ise 2 milyon saat olarak belirlenmiş. SkyHawk AI sürücüsü 8TB kapasite olarak 350$ ve 10TB kapasite olarak 450$ fiyat etiketi ile satışa çıktı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim