Anlık Bildirim

Sunuculara M.3 SSD standardı geliyor

Yakın zamanda daha fazla depolama alanı ve daha büyük kontrolcüler sunacak M.3 SSD standardı piyasaya çıkacak. Adata yeni SSD serisini satışa sunmaya hazırlanıyor.

2.5 inçlik SSD yuvalarının yanında yer kazanmak isteyen üreticiler ve tüketiciler için M.2 standardı oldukça popüler hale geldi. Piyasaya çıkan her SSD serisinde mutlaka M.2 versiyonu yer alıyor.

M.3 standardı neler sunuyor?

Bununla birlikte M.2 standardının bir dezavantajı da var. Boyut açısından küçük olan bu kartların sunduğu depolama kapasitesi de sınırlı. Özellikle sunucu tarafında kontrolcü ve kapasitör sınırlaması nedeniyle M.2 standardı yetersiz kalmaya başladı.

Flash bellek konferansında konuşan ADATA, daha büyük bir alan sunan M.3 form faktörünü piyasaya sunmaya hazırladıklarını dile getirdi. 30.5 milimetreye kadar genişlik sunabilen M.3 faktörü hem daha fazla depolama yongası alabiliyor hem de daha büyük kontrolcü ve güç hata kapasitörlerine imkan tanıyor.

ADATA’nın hazırladığı M.3 tabanlı IM3P33EC SSD serisi yakın zamanda piyasaya sürülecek. PCIe 3.0 tabanlı NVME 1.3 standardını kullanan yeni seri 3200MB/s hızlarına kadar veri aktarımı yapabiliyor. Ayrıca hot-plug fonksiyonu, güç kayıp koruması, AES 256-bit şifreleme ve uçtan uca koruma gibi özellikler de sunuyor.

ADATA haricinde Samsung’un da M.3 standardı üzerinde yeni SSD modellerini piyasaya süreceği biliniyor. Muhtemelen gelecek SSD 9xx veya 10xx serisinde ilk ürünleri göreceğiz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim