Anlık Bildirim

Toshiba, XL-Flash NAND teknolojisini tanıttı

Toshiba XL-Flash NAND teknolojisi özellikle kurumsal SSD ürünlerinde IOPS performansını arttırmak ve Hizmet Kalitesi - QoS’i daha verimli hale getirmek amacını taşıyor.

Son dönemde NAND bellek alanında birbirinden iddialı yeni teknolojiler görmeye başladık. SK Hynix’in 4D-NAND bellek teknolojisinden sonra Toshiba da XL-Flash NAND adında yeni bir teknoloji tanıttı.

XL-Flash NAND nedir?

Yeni teknoloji yine 3D NAND bellek üzerinde yükseliyor. NAND düzlemleri üzerinde bulunan blokların içerisindeki bit ve word hatlarını kısaltan yeni teknoloji bu sayede daha fazla düzlem elde etmeyi amaçlıyor. Standart NAND belleklerde 2-4 arası düzlem mevcut. XL-Flash NAND bununda ötesine geçiyor.

Yeni teknoloji ile birlikte özellikle TLC NAND belleklerdeki okuma gecikmesi yüzde 90 civarında azaltılmış. Bu sayede IOPS performansı artarken Hizmet Kalitesi - QoS de daha verimli hale geliyor.

Toshiba yeni teknolojinin SLC, MLC gibi farklı yapılara ve düzlem sayılarına uygulanabileceğini ifade ediyor. Böylece Intel Optane gibi yenilikçi bellek teknolojilerine rakip olunabilecek.

Şimdilik kapasite ve teknik detaylar konusunda bir açıklama yapılmadı. Yeni teknoloji sadece kurumsal tarafta kullanılacak. Bazı uzmanlar kapasite yoğunluğunun biraz azalacağını tahmin ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim