Anlık Bildirim

Toshiba flash depolama bölümünü ayırabilir

Tarihinin en zor finansal günlerini geçiren Toshiba’da radikal hamleler yapmak kaçınılmaz gibi görünüyor. Firmanın önünde hisse satışı veya depolama bölümünü ayırma seçenekleri var.

Son dönemde yaşanan yolsuzluk skandalları ve nükleer santral işinde kaybedilen milyarlarca dolar, Toshiba’yı farklı stratejilere itiyor. Firmanın gündeminde yonga bölümünün bir kısmını satmak veya flash depolama bölümünü ayrı bir iştirak haline getirmek var.

Seçenekler Zorunlu Hale Geldi

Özellikle firmanın kredi notunun düşürülmesi kredi çekmeyi çok zor hale getirdi. Bankalarla yeniden arayı bulabilmek için firmanın önünde iki seçenek var. Ya yeniden yapılanma ya da gelir getirecek hisse satışları.

Finansal açıdan zor günler geçiren firmanın hali hazırda en iyi iş yapan bölümü flash depolama birimi olarak gözüküyor. Akıllı telefon ve SSD birimlerinde kullanılan flash depolama bellekleri son dönemde büyük talep görüyor. Toshiba da pazarda tedarik yapan önemli firmalardan birisi.

Bölüm tüm faaliyet karının neredeyse yüzde 50’sini üretiyor. Ayrıca Western Digital ile ortak yapılmış yatırımlar da mevcut. Bu bölümü ayrı bir iştirak haline getirmek daha fazla fon elde edilmesini sağlayacak ve dolaylı da olsa firmanın kasasına para girmiş olacak.

Diğer taraftan yonga bölümünde yüzde 20 civarında bir hisse satışı da gündemde. Böylece firma 2.7 milyar civarında bir gelir elde edecek. Bu gelir ile mali durumun biraz daha düzeltilebileceği ifade ediliyor.

Henüz resmi bir açıklama yok ancak şimdiden borsada yüzde 5 civarında bir artış görüldü. Aralık ayından bu yana Toshiba hisseleri neredeyse dibi görmek üzereydi. Yatırımcıların muhtemel bir hamleye sıcak baktıkları anlaşılıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim