Anlık Bildirim

Toshiba son kullanıcıya ilk 64-katmanlı SSD ürününü sunuyor

3D NAND belleklerde daha yoğun kapasite kullanabilmek için geliştirilen çoklu katmanlarda sayı 64’e ulaştı. İlk ürünler ise piyasaya çıkmaya başladı. Toshiba ilklerden birisi.

SSD sektöründe düzlemsel hücre diziliminden istifleme şeklindeki hücre dizilimine geçiş çok büyük bir dönüm noktası olmuştu. Görünürde daha farklı bir dizilim tarzı olmayacak gibi duruyor ve üreticiler 3D NAND dediğimiz dizilimi daha fazla geliştirmenin yollarını arıyor.

Son kullanıcıya ilk kez

3D NAND bellek dizilimi sayesinde zar alanına daha fazla bellek sığdırmak ve haliyle daha fazla depolama alanı elde etmek mümkün oluyor. Dikey iletişim sayesinde enerji tüketimi azalıyor ve maliyetler düşüyor. Pek çok firma hem düzlemsel hem de 3D NAND SSD geliştirmiş durumda.

Bugüne kadar 24 katmanlı, 32 katmanlı, 48 katmanlı 3D NAND bellek çalışması yapan firmalar görmüştük. Artık 64 katmanlı SSD ürünleri de piyasaya çıkmaya başladı. Toshiba son kullanıcıya yönelik OCZ markası altında TR200 SATA SSD serisini duyurdu.

TLC NAND bellek dizilimini temel alan BiCS Flash modüllerinden oluşan TR200 serisi sürekli yazma hızında 525MB/s, sürekli okuma hızında ise 550MB/s seviyelerina ulaşıyor. Rastgele erişimde ise yazma performansı 87 000 IOPS, okuma performansı da 80 000 IOPS oluyor. Sürücünün enerji tüketimi de çok düşük seviyelerde.

Bellekler 2.5 inç formatında tüketici karşısına çıkacak. Seride 240GB, 480GB ve 960GB kapasitelere yer veriliyor.  Toshiba OCZ TR200 serisi henüz piyasaya çıkmadı. Öncelikle bir kaç teknoloji fuarında ziyaretçilerin karşısına çıkacak. Satışa sunulması ise sonbahar ortalarını bulacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim