Anlık Bildirim

Intel’den devrim: Cetvel tipi SSD sürücüler

Veri merkezlerinde daha küçük alana daha fazla depolama belleği sığdırmak isteyen Intel yeni bir çözüm geliştirdi. Cetvel SSD sürücüler 1PB’a kadar kapasite sunuyor.

Son kullanıcı tarafında olduğu kadar kurumsal tarafta da SSD konusunda sıkı bir rekabet yaşanıyor. Hem bellek modülleri açısından yenilikler geliştirilirken hem de sürücülerin yerleşimi açısından çalışmalar yapılıyor. Bunun sonucunda da farklı çözümler ortaya çıkıyor. Intel’in Cetvel adını verdiği yeni SSD sürücüler buna son örnek.

Yeni devrim

Firmanın kurumlara yönelik olarak devasa kapasitelere daha küçük boyutlarda ulaşma çabası yeni bir çözüm ortaya çıkardı. Cetvel SSD sürücüler veri merkezlerine yönelik 1 PetaByte yani 1000 TeraByte’a kadar depolama alanı sunmayı amaçlıyor. Temel farkı ise geleneksel yöntemlere göre çok daha az yer kaplayacak olması.

Teknik detayları açıklanmayan Cetvel sürücülerde Intel’in çok hızlı Optane SSD belleklerini ve 3D NAND belleklerini bir arada göreceğiz. Cetvel sürücülerle birlikte 1PB depolama alanı için tek raflı bir sunucu yeterli olacak. Normalde 10TB HDD belleklerle 100 yuvalı ve 4 raflı sunucular kullanılması gerekiyordu.

Cetvel SSD sürücüler ile veri merkezlerinin çok daha hızlı depolama belleklerinden yararlanması ve aynı zamanda yerden tasarruf etmesi mümkün. Intel önümüzdeki dönemde Cetvel SSD sürücülerini piyasaya sürmeyi planlıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4581 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel ruler ssd ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim