Anlık Bildirim

Hiç 5.1 Dolby Digital film çektiniz mi ? Sony DCR-DVD403 ile şimdi başlayın !

Uzun yıllar boyunca Türk sinemasında bile muhtemelen maliyeti yüzünden sadece büyük bütçeli(!) filmlerde gördüğümüz Dolby Digital 5.1 çevresel ses sistemi Sony'nin yeni kamerası ile artık ev yapımı filmlerde yer almaya başlayacak.

Sony DCR-DVD403 için şu ana kadar en gelişmiş DVD-Camcorder yani DVD'ye kayıt yapan kamera diyebiliriz.

3" DVD-RW ve 3" DVD-R mini DVD'lere kayıt yapan Sony'nin bu yeni bebeği bu formatın bazı kısıtlamaları yüzünden beklenenden daha az hareketli olan DVD-Camcorder pazarına sahip olduğu özelliklerle kesinlikle hareket getirecek bir ürün.

10X optik zoom özellikli Carl Zeiss Vario Sonar T lens, 3.3 Megapiksel Advanced HAD CCD, Gerçek 16:9 çekim, 2.7" geniş ekran dokunmatik LCD ekran, Super SteadyShot ve SuperNight Shot Plus gece gibi özellikleri sahip olduğu çoklu mikrofonlar sayesinde gerçek zamanlı Dolby Digital 5.1 ses kaydı yapmasıyla süslüyor bu yeni Sony.

Böyle bir üründe Dolby Digital desteğini şu anda görmemiz ise esasında bir tesadüf değil zira firma Dolby ses kaydını tabana yaymaya çalışıyor. Kısa bir süre önce Dolby Digital 5.1 Creator adındaki bu yeni lisanslama programı ile yazılım ve donanım üreticilerine (bilgisayar, kamera, vb.) Dolby kayıt teknolojisini lisanslama imkanı sunulmaya başlandı. Bu sayede üstteki Sony kamera gibi ileride pek çok ürün standart olarak Dolby kayıt desteğiyle gelebilecek.

Dolby ile ilgili bir başka gelişmede yeni formatı "Dolby Digital Plus". Maksimum 6 Mbps bant genişliği, 13.1'e kadar çoklu kanal desteği ve çok daha yüksek sıkıştırma oranını mevcut Dolby Digital formatıyla geriye doğru uyumu ile birleştiren "Dolby Digital Plus" HD-DVD forumu tarafından da MLP Kayıpsız CODEC'i beraber zorunlu CODEC olarak seçilmiş durumda. Blu-Ray ise emektar Dolby Digital'de karar kılmış durumda.

Her iki cephede de özellikle rakibi DTS'e karşı ciddi avantajlar elde eden firma Adobe'nin Macromedia'yı satın alması gibi yakında DTS'i alırsa hiç şaşırmayın : ))

NOT: Sony DCR-DVD403 kamera on-line alışveriş portallarında 715 ile 1000 $ arasında değişen fiyatlarla satılıyor ! Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim