Anlık Bildirim

HP dvd100i DVD+RW İncelemesi

DVD yazıcıların hayatımıza girmesine az kaldı. Belki gerçekten ihtiyacı olan kişilerde her an görebiliriz. Çünkü yeni standart DVD+RW'ını barındıran HP dvd100i DVD+RW piyasaya giriş fiyatı 599$. Medyası ise 15$.

Cdrlabs DVD yazıcıların geçmişinide özetleyen harika bir yazı hazırlamış. Kısaca anlatmak gerekirse DVD-RW ile DVD+RW arasında çok fark var. Bunlardan "+" birleşimini kullanan standart yeni standart ve çok daha uyumlu, performanslı. Diğer "-" işaretini kullanan model ise eski standart, yavaş ve uyumsuz. Birde en eski DVD-RAM var. Bu en kötüsü nerdeyse yazdığını sadece kendi okuyor.

Yeni modelin hızı ise 2.4x. Biraz yavaş gelebilir ama CD-RW'da 20x'e tekabül ediyor. Testte ise 4 Gb veriyi 20 dakika içinde yazabiliyor. Gerçekte oldukça hızlı yani. Hp'nin 2 Mb önbelleği kendi Buffer Underrun koruması var. Müthiş bir yazılım desteği ile geliyor. Tek üzücü yanı sadece tekrar yazılabilir medya kullanabilmesi(DVD+RW, DVD+R kullanamıyor).

Yazıcı aynı zamanda bildiğimiz CD yazıcı gibi çalışıp CD-R, CD+RW medyalara yazabiliyor. Tüm desteklediği hızlar şöyle ;

  • 12x CD-R Yazma
  • 10x CD-RW Tekrar yazma
  • 32x CD Okuma
  • 8x DVD Okuma
  • 2.4x DVD+RW yazma hızıları mevcut.

Daha ayrıntılı bilgi için Cdrlabs.com'un yaptığı incelemeye aşağıdaki link'e tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim