Anlık Bildirim

ABD yaptırımları Huawei'i vurdu: Gelirde büyük düşüş devam ediyor

Dev akıllı telefon markası Huawei, ABD yaptırımları sebebiyle sektörde oldukça zorlu zamanlar geçiriyor. HarmonyOS ile 220 milyon kullanıcıya ulaşan şirket yıllık gelirinde büyük bir düşüş yaşadı.

Huawei'in gelirleri ABD yaptırımları ile düşmeye devam ediyor Tam Boyutta Gör

ABD başkanı Donald Trump yönetiminin siber güvenlik ve casusluk tehditi oluşturması gerekçesiyle kısıtlamalar uyguladığı Huawei, akıllı telefon sektöründe büyük darbeler aldı. Şirketin yönetim kurulu başkan yardımcısı Guo Ping, yıllık yeni yıl mesajında şirketin gelirleri hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

HarmonyOS 220 milyon kullanıcıya ulaştı

Şirketin 2021 yılı gelirinin yüzde 29 oranında gerileyerek 634 milyar yuana (99,5 milyar dolar) düştüğünü söyleyen Ping,  "2021'de müşterilerimiz ve yerel topluluklara somut bir değer kazandırmak için tüm denemele ve sıkıntılara rağmen çok çalıştık" dedi. Telekom taşıyıcı segmentinin istikrarını koruduğunu ve genel performansın ise tahminlere uygun ilerlediğini sözlerine ekleyen Guo Ping, HarmonyOS sisteminin 220 milyon kullanıcıya ulaştığını dile getirdi.

Huawei’in geçtiğimiz yılın sonlarında bütçe dostu telefon markası Honor’u elinden çıkarması ile beraber pazarda büyük bir düşüş yaşadığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte çalışmalarını sürdüren şirket, kendi işletim sistemi HarmonyOS üzerinde yoğunlaşarak ekosistemi genişletmeyi planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim