Anlık Bildirim

i845G Chipsetli EPoX 4G4A+ İncelemesi

Intel ucuz Pentium 4 sistemi yapmakta kararlı. Bunun için daha önce sizlere duyurduğumuz Celeron'un 1.7 Ghz'e kadar Pentium 4 çekirdekli olanlarını çıkardığından sonra şimdide Socket-478 için entegre grafik kartı bir chipset sürdü. Bunun chipsetin ismi i845G. Güney köprüsünde (ICH) USB 2.0 kontrolcüsü entegre geliyor, kuzey köprüsünde , ise 533 Mhz FSB desteği sağlamakla beraber grafik çekirdeğine ve DDR hafıza kontrolcüsüne sahip.

Epox'tanda bence oldukça tutulacak bir anakart piyasaya sürüldü. Bu model i845G çipsetini içeriyor. Ancak beraberinde Raid ve DDR-333 (Gayri resmi) desteği geliyor.

Raid özelliği HPT372 RAID çipi ile sağlanmış. Üzerindeki LAN desteği ise Realtek RTL8100B Ethernet kontrolcüsü ile geliyor. Ses ise Realtek AC650 çipi ile gelmiş.

Testlerde onboard ekran kartı 3DMark 2001'den 2166'ün üstünde puan almış. Aynı sistem harici bir GF2-400 takıldığında 2519 almış. Yani fark çok az. Diğer yandan hafıza kontrolcüsüde üzerindeki ekran kartına rağmen çok başarılı. Fazla bir kaybı olmuyor %15'lik bir kaybı var. Ama DDR-333'de çalıştırıldığında bu kayıp kayboluyor ve normal bir sisteme göre %13 daha fazla bant genişliği bile sunuyor. Agp, DDR, İşlemci voltajları ayarlanabiliyor. Günümüzün oyunlarında ise ortalama oynanabilcek bir performans sunmuş. Yeni olan ve güçlü özellikleri olacak oyunlarda kötü olacak ama düşük çözünürlükte yinede işe yarayacaktır. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim