Anlık Bildirim

IHS Suppli : Galaxy S4'ün tahmini maliyeti 244$ civarında

IHS Suppli : Galaxy S4'ün tahmini maliyeti 244$ civarında

Akıllı telefon üreticilerinin pazara sundukları amiral gemi modellerinde fiyatları bir önceki nesle göre aynı seviyede tutmaya ve fiyat farkı bindirmemeye çalıştığını görüyoruz. Ancak ürünlerinden azami kar elde etmek isteyen firmalar bu kez üretim maliyetlerini ve işçiliği asgari seviyede tutmaya çalışıyorlar.

IHS Suppli tarafından yapılan araştırmaya göre Samsung'un amiral gemi modeli Galaxy S4, bileşen tedariği tarafında 236$, işçilik tarafında ise 8.5$ maliyet ile birlikte 244$ toplam tahmini üretim maliyetine sahip. 16GB kapasiteli model için yapılan analizde Galaxy S4'ün yaklaşık 600$-650$ satış fiyatı olduğu düşünüldüğünde 356$-406$ firmanın cebine kalmış oluyor. Ancak reklam bütçeleri, promosyonlar, etkinlikler, dağıtım kanalları masrafları gibi pek çok ek harcama devreye girdiği için firmanın karı da giderek azalıyor.

Bileşenler arasında en büyük maliyet Super AMOLED Full HD ekrana ait. Samsung'un geliştirdiği bu ekranın maliyeti 75$. Ardından Exynos 5 Octa işlemcisi 30$ maliyet ile geliyor. Bellek yongalarının ederi ise 28$. Diğer bileşenler ise 20$ ve altı maliyetlere sahip. 

Galaxy S3 modelindeki 213$'lık maliyetin yeni modelde 244$'a çıkması daha yeni bileşenlerin bir miktar daha pahalı olması sebebiyle oluyor. Ancak işlemci ve ekran en fazla artış gösteren bileşenler.
Samsung'un modelin fiyatını Galaxy S3 ile aynı seviyede tutacağını açıklaması aslında karda biraz düşüşü göze aldığını gösteriyor. Daha yüksek fiyatlarla tüketicinin gözünü korkutmak istemeyen Samsung'un, karda en az 30$'lık bir kesinti yaptığı anlaşılıyor. S4 için daha görkemli reklam kampanyaları planlandığı düşünülürse karın biraz daha düşeceği tahmini yapılabilir.

Listede işçilik maliyetinin 8.5$ olduğu görülüyor. Bu Apple'ın da kendi ürünlerinde belirlediği işçilik maliyeti. Sayısı yüzmilyonları geçen satış rakamları düşünüldüğünde Foxconn gibi Çinli üreticilerin milyar dolarlar kazandığı hesap edilebilir. Ancak Çin'deki kötü iş koşulları şikayetleri gündeme geldiğinden bu yana firmaların sivil toplum örgütlerinin baskısı altında kalmasına rağmen işçilik ücretlerini artırmadığı ve hep aynı seviyede tutmaya çalıştığı gözlerden kaçmıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1455 kez okundu.
23 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim