Anlık Bildirim

Apple’ın mobil cihazlarına yönelik yeni iOS sürümü önümüzdeki ay itibariyle resmi olarak tanıtılacak ancak iOS 10 sürümünde halen kıyıda köşede kalmış işe yarar özellikler mevcut. Bunlardan birisi akıllı depolama yönetimi.

Müzik parçalarına yönelik

Ayarlar-Müzik menüsü altında yer alan Optimize Depolama seçeneği, daha çok telefonunda müzik parçaları ile haşır neşir olanların işine yarayarak. Seçenek sizin belirlediğiniz miktar kadar depolama alanını korumaya çalışıyor ve böylece sürekli yer kalmadığına yönelik uyarılar da sona ermiş oluyor.

Kullanıcı minimum depolama alanını belirledikten sonra sistem belirli bir süredir dinlenmeyen parçaları seçiyor ve siliyor. Elbette bu parçaları iTunes üzerinden yeniden indirmek mümkün. Bu sayede belirli bir depolama alanı sürekli sabit kalıyor.

64GB veya 128GB kapasitelere sahip iOS cihazları için depolama alanı pek sorun olmayabilir ancak özellikle 16GB kapasiteli cihazlar için müzikseverlerin depolama yönetimi tam bir kabus haline gelebiliyor. Daha önceki sürümlerde bu özellik mevcuttu ancak kullanıcı istediği alan tercihini yapamıyordu.

Söylediğimiz gibi özellik daha çok müzik parçalarını cihazlarında saklayan kullanıcılar için geçerli. Fotoğraf, video gibi içerikler ağırlıklı ise yedekleme yaparak bunları silmekten başka bir çare görünmüyor. Veya Lightning girişli flash bellekler ile fazla veri dışarı alınabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4931 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ios 10 optimize storage ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim