Anlık Bildirim

iOS 7'li cihazlar kafa hareketleriyle kontrol edilebilecek

iOS 7'li cihazlar kafa hareketleriyle kontrol edilebilecek
Fiziksel engeli olan kullanıcıların iPhone, iPad ve iPod Touch'ı daha rahat bir şekilde kullanabilmesi için iOS'un Erişilebilirlik seçeneklerini olabildiğince geniş tutan Apple, iOS 7'nin 2. betasında kafa hareketleriyle kontrole izin vermeye başladı.

iOS 7 beta 2 sürümüne sahip olan cihazın Ayarlar uygulamasındaki Erişilebilirlik menüsü altından aktif edilebilen bu özellik sağa veya sola yapılan kafa hareketleriyle çeşitli işlevlerin yerine getirilmesine imkan veriyor. Söz konusu işlevler arasında ise, temel kullanım işlevleri olarak nitelendirebileceğimiz, kaydırma, tıklama ve ana ekran butonunun işlevleri gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca, kafa hareketleriyle bildirim merkezini ve uygulama geçiş ekranını açmak; Siri'yi etkinleştirmek ve ses ayarlarını değiştirmek de mümkün.

Kamera ve sensörler aracılığıyla çalışan bu erişilebilirlik seçeneğinin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz. 
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin: DH App Gallery Uygulamasını İndir DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü GENEL İSTATİSTİKLER
6077 kez okundu.
38 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim