Anlık Bildirim

iPod nano ve shuffle modellerinde Apple Music çevrimdışı oynatma listelerinin senkronizasyonu engelleniyor

Apple'ın yeni çevrimiçi müzik hizmeti Apple Music henüz ülkemizde resmi olarak faaliyete başlamadı ancak firmanın hizmet ile ilgili yaptığı kısıtlamalar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. 

Apple Music ilk üç ay ücretsiz sonrasında ise aylık 9.99TL şeklinde fiyatlandırılan bir abonelik sistemine sahip. Aboneler sınırsız bir şekilde müzik dinleyebilirken, listelerini çevrimdışı dinlemek amacıyla cihazlarına kaydedebiliyorlar. 

Apple Music abonelik tabanlı olduğu için sürekli kullanıcıların denetlenmesi gerekiyor. WiFi veya hücresel bağlantıya sahip olan iOS cihazları hizmete giriş yaptığı anda denetleniyor ve eğer abonelik sona erdiyse artık çevrimdışı oynatma listelerinin senkronizasyonuna izin verilmiyor. 

Bu konu abonelik olsa da olmasa da iPod nano ve shuffle için sürekli geçerli olan bir konu. Zira kullanıcıların geri bildirimlerinden elde edilen bilgilere göre iPod nano ve shuffle sahipleri çevrimdışı oynatma listelerini senkronize edemiyor. 

Bunun en büyük sebebi bu cihazların bağlantısının olmaması nedeniyle Apple Music aboneliğinin kontrol edilemeyecek olması. Apple abonelik bittikten sonra cihazlarda müzik parçalarının kalmasını istemiyor. 

Ancak bu stratejiye kullanıcılardan tepki var zira abone olduğu sürece iPod nano ve shuffle modellerinden de çevrimdışı Apple Music listelerini dinlemek en büyük hakları. Apple'ın bir yazılım güncellemesi ile iTunes üzerinden Apple Music aboneliğini denetleyebileceği ve senkronizasyona izin verebileceği düşünülüyor ancak şimdilik bununla ilgili resmi bir bilgi yok.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim