Anlık Bildirim

ISEF 2015 uluslararası bilim fuarından ülkemize 4 ödül

ABD'de Society for Science and The Public tarafından düzenlenmekte olan Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı (ISEF) 2015 çerçevesinde düzenlenen yarışmalar sonuçlandı. Fuarda Türkiye'yi temsil eden projelerden ikisi toplamda dört ödüle layık görüldü.

Ay başında 66. kez düzenlenen ISEF 2015 etkinliğinde bu yıl 70'in üzerinde ülkeden 1.700'ü aşkın öğrenci, toplam 4 milyon dolarlık ödül ve burs için yarıştı. Pittsburgh'ta gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye adına yarışan dokuz projeden 2'si dört farklı ödüle layık görüldü.

ISEF 2015 kapsamında NASA ve American Chemical Society gibi pek çok önemli kurum çeşitli ödüller dağıtıyor. ISEF 2015 fuarı 1997 yılından bu yana Intel sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. 

Projelerimizden Işıklar Askeri Lisesi öğrencilerine ait radyasyondan koruma amacıyla geliştirilen kıyafet, American Chemical Society'den ikincilik ve NASA'dan üçüncülük ödülleri alırken; kimya alanında da ikincilik büyük ödülüne layık görüldü.

İzmir Özel Fatih Koleji öğrencilerinin hazırladığı Altın Telde Direnç ve İletkenliğin Kuantize Özelliğinin Görüntülenmesi projesi ise fizik ve astronomi alanında üçüncülük büyük ödülüne layık görüldü. Projeyi gerçekleştirmek için DNA biyomolekülleri ile çalışıldı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim