Anlık Bildirim

iCEphone; O bir hem akıllı telefon, hem oyun konsolu hem de mini-notebook

iCEphone hem bir akıllı telefon hem bir oyun konsolu hem de bir mini-notebook. Üstelik iCEphone hayat ta kurtarabiliyor, Detaylar bu yazıda...

iPhone ile birlikte yüksek satış rakamlarına ulaşan akıllı telefonlar ve Intel'in Atom platformuyla birlikte yıla damgasını vuran ultra-taşınabilir bilgisayarlar kullanıcılara farklı alternatifler sunarken ilk örnekleri yavaş yavaş gün ışığına çıkan ve önümüzdeki yıl yaygınlaşamsı beklenen MID yani mobil internet cihazları günümüz modern dünyasının gereksinimleri ve yoğun iş temposunun zorlu koşulları ekseninde sürekli seyahat etmek durumunda kalan kullanıcılara alt yapısı müsait hemen her yerden online olabilme fırsatı sunacak.

Analistlerce yapılan bazı yorumlara göre önümüzdeki yıllarda çok fonskiyonlu, hepsi bir arada çözümleri kullanıcılar arasında yaygınlaşabilir. Zira kompakt boyutlu tek bir cihaz üzerinden tüm ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen mobil kullanıcılar için günümüz mevcut çözümleri farklı olanaklar tanımakla birlikte İngiltere merkezli The Medical Phone firması tarafından hazırlanan iCEphone isimli yeni nesil iletişim cihazı, tasarımı, teknolojik alt yapısı ve mevcut çözümlere nazaran sahip olduğu farklılıklar ile dikkat çekmeyi başarıyor.

Hayat kurtaran telefon; iCEphone

İngiliz Ordu'sunun ihtiyçalarını karşılamak üzere tasarlanan iCEphone'u tanımlamak çok basit değil. Temel hatları itibariyle Windows Mobile tabanlı akıllı bir telefon olan cihaz aynı zamanda profesyonel kontrol tuşlarına sahip olan taşınabilir oyun konsolu, QWERTY klavyesi ve bağlantı özellikleriyle mini bir bilgisayar ve benzeri cihazlardan farklı olarak acil durum kurtarıcısı olarak ifade edilebilir. Üretici firma tarafından 3 panelli ve dokunmatik ekranlı micro-notebook olarak tanımlanan iCEphone, İsviçre Çakılarına benzitiliyor.

The Medical Phone firmasının açıklamalarına göre iCEphone, genel olarak 4 farklı cihaz işlevi görebiliyor ki bunlar micro-notebook, Windows Mobile tabanlı ve 3G destekli akıllı telefon, taşınabilir oyun konsolu ve GPS. Windows Mobile 6.0 Pro işletim sistemiyle gelen cihaza, Freescale firması tarafından hazırlanan ve 532MHz'de çalışan iMX31 kod adlı işlemci güç veriyor. GSM Quadband 850 / 900 / 1800 / 1900 gibi 2G ve HSDPA UMTS 2100 (SimCom 5210) gibi 3G ağları üzerinden bağlantı ve iletişim kurulabilmesine olanak tanıyor.

Hayat kurtaran telefon; iCEphone
Hayat kurtaran telefon; iCEphone

127×60.8×23.3 mm boyutlarında ve 210 gram ağırlığında olan iCEphone akıllı telefon özellikleri itibariyle aynı segmennte yer alan iPhone ve benzeri çözümlerden yaklaşık 100 gram daha ağır. Tabii bu noktada cihazın 3 panelli bir tasarıma ve özel oyun kontrolcüsü gibi detaylara sahip olduğunu da unutmamak gerekiyor. 3" boyutunda ve 240 × 400 çözünürlüğünde, 65k renk destekli dokunmatik TFT ekrana sahip olan iCEphone'un ekranı transflective olduğu için Güneş ışığı altında da sıkıntı yaşanmadan kullanılabileceği ifade ediliyor.

Dünyanın 3 panelli ilk akıllı telefonu olduğu belirtilen iCEphone çift SIM kart desteğine de sahip. QWERTY klavye ile donatılan cihazın tasarımı esnasında ergonomik kullanım için detaylara önem verildiği ve özellikle rahat ve sorunsuz kullanım için tuşlar arasında yeterli mesafenin bırakıldığı ifade ediliyor. Ayrıca fare görevini üstlenen özel bir navigasyon tuşuna da sahip olan iCEphone, 128MB RAM ve 256MB ROM bellek ile geliyor. Tabii cihaz daha yüksek depoalama kapasitesi için MicroSD bellek kartı desteği de sunmakta.

Hayat kurtaran telefon; iCEphone

Hayat kurtaran telefon; iCEphone

 

Küresel Yer Belirleme desteği de sunan yani dahili GPS alıcısına sahip olan iCEphone kablosuz iletişim için Wi-Fi b/g ve Bluetooth v2.0 yeteneklerine de sahip. PC'ler ile USB 2.0 arabirimi üzerinden bağlantı kurabilen cihaz çoklu ortam özellikleriyle de dikkat çekiyor. 3.1MP çözünürlüğünde oto-fokus özellikli ve LED'li kameraya sahip olan akıllı telefon yukarıda da belirttiğimiz kullanıcılarına hareket halindeyken de yüksek oyun deneyimi yaşatmak üzere özel oyun kontrolcülerine de sahip.

Çoklu ortam özelliklerine ek olarak profesyonel kullanıcılar için çeşitli ofis uygulamalarını da üzerinde barındıran cihaz WiFi veya destek verilen diğer ağlar üzerinden internete bağlanıyor ve kullanıcıların mesajlarını kontrol edebilmesine, anlık iletişim için hızlı mesajlaşma uygulamalarını kullanabilmesine de olanak tanıyor. Word, Excel, PowerPoint ve PDF dosyalarını görüntüleyebilen cihaz ses kaydı ve video görüşme yapılabilmesine de olanak tanıyor ayrıca video ve ses albümlerine de destek veriyor.

Hayat kurtaran telefon; iCEphone

The Medical Phone firması tarafından hazırlanan iCEphone'un öne çıkan en dikkat çekici özelliklerinden biri de sahip olduğu özel ilk yardım yazılımı. Dorling Kindersley yayınevi tarafından hazırlanan ve uluslararası satış başarısı gösteren rehber ışında hazırlanan ve çoklu dil desteğiyle gelen ilk yardım yazılımı, acil yardım gerektiren sağlık durumlarımda kullanıcılara en güncel methodlar çerçevesinde yapılması gerekenleri fotoğraf ve illüstirasyonlar eşliğinde adım adım gösterebiliyor ve saniyelerle yarışılan durumlarda hayat kurtarmaya yardımcı olabiliyor.

Hayat kurtaran telefon; iCEphone

iCEphone ile gelen ilk yardım yazılımı

Standart olarak Li-iyon 1250 mAh pil ile gelen ve 5 saate kadar konuşma, 3 güne kadar bekleme süresi sunan iCEphone'un askeri standartlar çerçevesinde (IP54) geliştirildiği belirtiliyor. Haberimize konu olan modeli son kullanıcılar için hazırlanan iCEphone'un askeri versiyonu bazı farklılıklar içerecek. Duyurusu yeni yapılan cihazın ilk olarak Tayland'da kullanıma sunulabileceği, İngiltere'de ise önümüzdeki Mayıs ayından önce pazara giriş yapacağı belirtiliyor. Bazı ilkleri de beraberinde getiren iCEphone'un yurt dışı satış fiyatı ise 1000$ seviyesinde olacak

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim