Anlık Bildirim

İddia : Apple, Kinect'i geliştiren ismi satın almak istiyor

İddia : Apple, Kinect'i geliştiren ismi satın almak istiyor


Bazı işlemci üreticileri ile dirsek teması halinde olduğu ve kendi işlemcisini üretmek istediği şeklinde iddialar gündeme gelen Apple ile ilgili farklı bir iddia daha gündemde. İsrail medyasının haberine göre Apple, Microsoft ile ilk Kinect projesini geliştiren PrimeSense firmasını satın almak üzere görüşmeler yapıyor. 

PrimeSense vücut hareketi tabanlı arayüz teknolojileri geliştirirken, ilk Kinect projesinde Microsoft ile birlikte çalışmıştı. Firma Kinect 2.0 sürecinde yer almazken, PrimeSense Sensor adıyla kendi teknolojisini pazarlamakta.

Apple'ın masaya getirdiği bedelin 280 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor. Ancak görüşmeler şu anda ilk aşamalarında.

Eğer iddialar doğruysa Apple, doğal arayüz gerektiren yeni projelerinde PrimeSense teknolojilerinden faydalanmak istiyor. Muhtemel bir Apple televizyonu veya Apple TV ürününe entegre edilecek arayüz teknolojileri PrimeSense'i kullanabilir. Şimdilik ortada resmi bir teyit yok. PrimeSense firması ise 3D algılama ve doğal etkileşim teknolojileri alanında büyümeye devam edeceklerini ve iddialar üzerine yorum yapmayacaklarını duyurdu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim