Anlık Bildirim

I-mate Intelegent Windows 8 telefonu yıl sonunda satışa çıkıyor

I-mate Intelegent Windows 8 telefonu yıl sonunda satışa çıkıyor

Windows Mobile döneniminin popüler markalarından birisi olan i-mate, uzun süren sessizliğinin ardından ilginç bir konsept ile geri dönmüştü.

Windows 8 önizlemesinin başladığı geçen yılın ortalarından bu yana firma 4.7 inçlik Windows 8 akıllı telefonu ile gündemi oldukça meşgul etti. O dönemde Windows'un hem telefona hem de 10.1 inçlik boyutlardan aşağısına izin vermiyor olması Intelegent adlı modele şans verilmemesine neden olmuştu.

Ancak Windows Blue ile daha küçük tablet boyutlarına izin verilecek olması Intelegent'in kendinden daha emin bir şekilde yeniden ortaya çıkmasına sebep oldu. Üstelik firma yaygın satışa çıkma planları da yapıyor.

Windows 8 altında çalışan ilk telefon olma ünvanına sahip olan Intelegent, GSM ve CDMA desteği ile yıl sonuna doğru 750$ fiyat etiketi ile satışa çıkacak.

Telefonda 4.7 inçlik 1280x768 piksel çözünürlükte bir ekran bulunuyor. Intel Z2760 Atom işlemci, 2GB RAM, 64GB depolama kapasitesi, 3000mAH batarya, 8MP çözünürlükte arka kamera, 2MP çözünürlükte ön kamera, kablosuz şarj desteği şeklinde diğer özellikleri mevcut.

Firmanın patronu Jim Morrison, modelin geliştirme aşamasında her gün Microsoft'un kapısını çaldığını belirtiyor. Bilindiği gibi Microsoft Windows 8'de telefon özelliklerine yer vermiyor ve kullanılmasını da kesinlikle tavsiye etmiyor. Ancak görünüşe göre Morrison bunun bir yolunu bulmuş. Cihazda telefon görüşmesi anlık olarak Microsoft Lync ile başlıyor ve ardından hücresel ağ arayüzüne devrediliyor. I-mate ayrıca 18 ay boyunca Intel'den de destek almış. 

Cihaz için bir aksesuar grubu da üretilmiş. Bunlardan birisi kablosuz olarak ekran görüntülerini yansıtan bir monitör, bir tablet ve bir Dock ünitesi. Hepsi birlikte 1600$ fiyat etiketine sahip.

Şu an ortada olmayan tek şey cihazın kendisi. Morrison pek çok basın görselini ortaklarına ve basın mensuplarına dağıtsa da cihazın ete kemiğe bürünmüş bir demosu henüz ortalarda yok. Eğer model pazara çıkarsa Windows 8 evreninin en ilginç ürünü olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim