Anlık Bildirim

İmece uydusunun montajı tamamlandı

Türkiye'nin ilk yerli metre altı çözünürlükte gözlem uydusu İmece'nin montaj işlemi tamamlandı. 2021 yılında uzaya gönderilecek.

İmece uydusunun montajı tamamlandı Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin yerli imkanlarla geliştirdiği ilk yer gözlem uydusu İmece’nin montaj işlemi tamamlandı. Bundan sonraki adımda İmece’nin testleri yapılacak ardından 2021 yılında uzaya fırlatılması hedefleniyor.

İmece hem sivil hem de askeri amaçla kullanılacak. İmece, 1 metreden daha düşük çözünürlükte görüntüleme yapıyor. BİLSAT, RASAT ve GÖKTÜRK-2 gibi uydulara göre çok daha yüksek çözünürlüklü çekim yapıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açıklamalarına göre İmece’nin testleri Eylül ayına kadar tamamlanırsa son üretim aşamasına geçilecek ve 2021’de fırlatmaya hazır hale getirilmiş olacak. İmece daha önce uzaya gönderdiğimiz BİLSAT, RASAT ve GÖKTÜRK-2 uydularından farklı olarak ekipmanlarının ve yazılımlarının yerli imkanlarla geliştirilmesiyle öne çıkıyor. İmece'nin güneş algılayıcı, yıldız izler, yüksek çözünürlüklü kamera, tepki tekeri, eni nesi luçuş bilgisayarı, elektrikli itki motoru ve yönlendirilebilir anten gibi alt sistemleri Türkiye'de üretiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim