Anlık Bildirim

İncecik LCD ekranlar heryerde - Pelikon Electro Luminescene

1980 li yıllarda, yarı iletken teknolojisinin ilk adımları atıldığında bugün bu boyutlara gelebileceği bir çok kişinin aklının ucundan bile geçmemişti muhtemelen. Bilim adamları bu teknoloji sayesinde, 15-20 yıl sonra evinizde duvara asabileceğiniz çok ince televizyonlarınız olacak dediğinde yine aynı şekilde birçok kişiye hayal ürünü gibi gelmişti. Yaklaşık 5 yıl önce hayatımıza tam olarak giren TFT diye tabir ettiğimiz ince ekranlar, bir bakıma bu teknolojiyi savunanların haklılığını ispatlar nitelikteydi. İnce ekranlar artık gelişerek artık bir kredi kartının içine sığabilecek ve katlanabilecek hale geldiler.

İncecik LCD ekranlar heryerde  -   Pelikon  Electro Luminescene

Pelikon adlı bir elektronik firması, 2002' nin yaz aylarında InterfaceDisplay adını verdiği sadece 60mm kalınlığında ve tamamen dokunmatik ekrandan oluşan uzaktan kumandalar üretetmiş ve 2003 yılı sonunda Avrupa ve Kuzey Amerika' da tam 1 milyon adet satış rakamına ulaşmış. Sonra bu teknolojiyi geliştirerek, Advanced Electro Luminescene adını veren Pelikon, çok daha esnek hale gelen ekranları ile çok geniş yelpazeye sahip çözümler sunmaya başladı. Daha önce minik cihazlarda kullanılan düz ve sabit şekle sahip ekranlar ile kıyaslandığında, her türlü ortamın şeklini alabilen, ultra ince ve çok az güç ihtiyacı olan Advanced EL ekranlar yaratıcı fikirler ile birleştiğinde çok çekici çözümler ortaya çıkabiliyor.

İncecik LCD ekranlar heryerde  -   Pelikon  Electro Luminescene

Renk değiştirebilen saatler, tamamen ekrandan oluşan telefonlar ve bilgilerinizi gösterebilen kredi kartları çok yaratıcı ürünler

EL ekranların teknik özelliklerinden kısaca bahsedersek, 1.5-5V arası gerilim ile çalışabiliyor. Düşük gerilim ihtiyacı sayesinde EL ekranlar kol saatlerinden cep telefonlarına kadar her türlü çözüm için kullanılabiliyorlar. 10.000 saate kadar kullanım ömrü sunan EL ekranlar, kullanım alanının dar ve görüş açısının geniş olması gerekli olan yerlerde, -40 ila +70 derece sıcaklıklar arasında sorunsuz şekilde çalışarak kullanılabilirliğini kanıtlıyor.

İncecik LCD ekranlar heryerde  -   Pelikon  Electro Luminescene
İncecik LCD ekranlar heryerde  -   Pelikon  Electro Luminescene
İncecik LCD ekranlar heryerde  -   Pelikon  Electro Luminescene

Her türlü aletin üzerine yüzey sorunu olmadan uygulanabiliyor

El ekranların kullanım alanlarından biraz bahsedelim. Şu anda protoip olan ve ISO esneklik testlerinden geçmeyi bekleyen kredi kartı içine 1mm kalınlığa sığdırılan LCD ekrana ne dersiniz? Ne kadar puanınınz olduğunu yada bu ay içinde toplam ne kadar harcama yaptığınızı gösterebilen bir kredi kartı hiçte fena olmaz bence. Başka bir örnek te, beyaz eşyalarda tak çıkarlı kullanılabilen göstergeli paneller. EL ekranlar esnek yapıları sayesinde her türlü beyaz eşya ve aletinin üzerindeki değişik şekile sahip yüzeylere sorunsuzca uygulanabiliyor. Yada tamamen ekran ile kaplı bir cep telefonu. Bütün tuşları ve bilgi ekranı tek parça halinde olan bir telefon. İlginç gözüküyor.

EL ekranların en son kullanıldığı alan ise LCD ekranlı kol saatleri. Klasik saat ve tarih özelliklerini sağlayan kol saatleri programlanabilir yazılımı sayesinde, düşük enerji moduna geçerek tek renkli büyük sayı modunda ayrıntıyı ve kaliteyi azaltıp güç koruması sağlıyor. Sallanarak şarj edilebilen saatin görünüşü çok şık. İsteğe göre farklı renk çeşitleri sunabilen saatler sayesinde herkes zevkine göre istediği rengi seçebilecek. Saatler ile ilgili detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Hayal gücü ve yaratıcılıkta sınır yok. Bu derece esnek ve kullanılabilir olan ekranlar ile şu an için akıllara gelmeyecek yüzlerce farklı ürüm ve çözüm tasarlanabilir. Her ne kadar renk çeşitliliği olarak çok fazla birşey sunmasa da, Electro Luminescene ekranlar kullanıldıkları çözümler ile beraber çok ses getirecekler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim