Anlık Bildirim

Thermaltake'in Aktif Ram Soğutucusu İncelemesi

Hiç Ram'lerinizi soğutmak istediniz mi ? Bunun için özel soğutucu metaller -heatsink- alabileceğinizi biliyorsunuz. Peki bu metallerin üzerine bir fan yerleştirilmiş versiyonunu Thermaltake firması çıkarmış durumda. Evet yanlış duymadınız sadece Ram'leriniz için Fan. 5000 devir/dk hızında dönen ve takıldığında ram'lerin üzerindeki heatsinkleri soğutmaya yarayan bir fan. Takılış pozisyonu ile tüm ram'lerinizin üzerine geliyor ve hepsini soğutmaya yetiyor zira ram'ler çok büyük ısı kaynakları değiller. Fan'ın boyutları 40mm x 40mm ve ürettiği ses 23db ki oldukça düşük bir rakam. Çalışırken diğer fanlarla karışıyor farkedilemiyor deniliyor. İncelemesini yapanlar ısı düşüşlerini ölçmüşler ve tek 512 Mb SDR'ram'in sıcaklığı şöyle değişim göstermiş :

Heatsink takılı/fan çalışır Heatsink takılı/fan çalışmaz Hiçbirşey
Sıcaklık 38.9°C 42.3°C 44.9°C


Fan çalışmazken 42.3°C'da çalışan ram fan çalışırken 4°C düşüşmüş bu fan soğutmasının ne kadar başarılı oldğunu gösterir.

En ilginç nokta testi yapan kişilerin daha önceden ram'lerini 2-3-2 ayarlarında çalıştırırken ram soğutması sayesinde 2-2-2 ayarlarında çalıştırabilmeleri. Bu yeni ayarlar Sandra test programının ölçtüğü Ram hızlarını 553/553'den 591/590'a (Mb/sn) çıkartmış. Azımsanmayacak bir artış.

İnceleme (İngilizce)
İnceleme (Fince)
Resmi Site

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim