Anlık Bildirim

İngiltere de sokağa çıkmama kararı alan ülkeler arasına girdi

Birçok Avrupa ülkesinin uygulamaya koyduğu soka çıkma yasakları kervanına İngiltere de eklendi. Ülkede sokağa çıkmaya üç hafta süreyle sınırlama getirildi.

İngiltere de sokağa çıkmama kararı alan ülkeler arasına girdi Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgınının 355 can aldığı İngiltere’de sokağa çıkmaya sınırlama getirildi. Salgınla mücadele kapsamında marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmeler kapatılacak.

Ülkenin Başbakanı Boris Johnson, alınan kararları duyurduğu ulusa sesleniş konuşmasında “Bu akşam itibariyle halkımıza çok basit bir talimat vereceğim. Hepinizden evde kalmanızı istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaya göre halk; temel ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla, ihtiyacı olanlara yardım etmek için, bireysel spor ve tıbbi ihtiyaç durumlarında evlerinden çıkabilecek. İş için ise ancak evden çalışma imkânı olmayanlara izin verileceği belirtildi.

Yasak, diğer Avrupa ülkelerinde de uygulanıyor

İbadethanelerini de kapsayan sınırlama duyurusunda cenaze törenleri hariç düğün ve vaftiz törenlerinin de aralarında olduğu tüm sosyal etkinliklerin durduruldu. Johnson alınan kararın ilk etapta 3 hafta süreyle uygulamada kalacağını ancak sürecin izleneceğini ve gelişmelere göre yeni tedbirler alınabileceğini altını çizdi.

İngiltere de sokağa çıkmama kararı alan ülkeler arasına girdi Tam Boyutta Gör

Avrupa’da sokağa çıkma esaslarını düzenleyen veya sokağa çıkma yasağı uygulayan başka ülkeler de bulunuyor. Belçika, Fransa, İtalya, İrlanda, Almanya ve Sırbistan’ı bu kategoriye almak mümkün. İspanya’da ise OHAL süreci halen daha devam ediyor. Ülkemizde ise 65 yaş üzeri kişilere sokağa çıkma yasağı getirilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Basliga bak SOKAGA CIKMA KARARI
Yorumu gör »
Rachsuchtig
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2798 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüs, kovid-19 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim