Anlık Bildirim

Intel, "Atom" markasını öldürmeye hazırlanıyor

Intel, 'Atom' markasını öldürmeye hazırlanıyor
Digitimes'ın haberine göre Intel, Atom markasını yakın gelecekte öldürmeyi planlıyor. İlk olarak netbook'lar için geliştirilen ardından giriş seviyesi bazı bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlarda da kullanılan Atom işlemciler, Atom markası tüketicilerde olumsuz hava yarattığı ve ucuz işlemci anlamına geldiği için Intel tarafından ileride farklı bir şekilde isimlendirilecekler. 
Performansın yanında enerji verimliliğinin de ciddi şekilde arttırıldığı Clover Trail+ serisi işlemci tasarımlarına çok güvenen Intel, Qualcomm Snapdragon ve Nvidia Tegra platformlarının marka algısına karşı akıllı telefon pazarında farklı bir marka stratejisini hayata geçirmenin hazırlıklarını yapıyor. Bazı Atom işlemcilerinin gelecekte Pentium ve Celeron markası altında sunulması beklenirken, akıllı telefonlar için orta-uzun vadede stratejinin nasıl şekilleneceği şu an için net olarak bilinmiyor ama önemli farklar olması bekleniyor.
Celeron, Pentium ve hatta bazı Core i3 işlemcilerini gelecekte BGA soket yapısında anakarta entegre olarak sunmaya hazırlanan Intel, kendi platformunu kullanan akıllı telefonlara ilginin düşük olmasında Atom markasının yarattığı olumsuz algının da etkili olduğunu düşünüyor. Clover Trail+ ile ARM ekosistemine en ciddi tehdidini yapmaya hazırlanan şirket, diğer taraftan giriş seviyesi bilgisayarlar için de Haswell mimarisini kullanan Pentium ve Celeron işlemcilerini  Eylül ayı ve sonrasında lanse etmeye hazırlanıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3298 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cpu, intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim