Anlık Bildirim

Intel durgun PC pazarından olumsuz etkileniyor

Global PC pazarında uzun süredir yaşanan durgunluk hem PC hem de yonga üreticilerinin gelirlerine olumsuz olarak yansıyor. Yonga devi Intel de gidişattan olumsuz etkilenen devlerden birisi. 

Firmanın yılın ilk çeyreği mali raporuna göre elde edilen gelir 12.8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıl bazında yatay bir seyir izleyen gelirlerin yanında net kar yüzde 3 artış göstererek 2 milyar dolara yükseldi. 

Firmanın İstemci Bilgisayar grubu büyük bir düşüş yaşıyor. Bölümün geliri yüzde 8 gerileyerek 7.4 milyar dolar oldu. Bölümün hitap ettiği pazarın dengesizliği gelirleri de olumsuz etkiliyor. Ayrıca veri merkezi bölümü yüzde 19 artışla 3.7 milyar dolar, Nesnelerin İnterneti bölümü de yüzde 11 artışla 533 milyon dolar gelir elde etti. 

Uzun süredir yatırım yaptığı akıllı telefon pazarında umduğunu bulamayan Intel, sahayı ARM'a bırakmaya başlarken, özellikle veri merkezi, Nesnelerin İnterneti ve NAND bellek alanlarında yatırımlarını artıracak zira bu alanlarda beklenenden fazla gelir elde edildi. 

Bu yıl da PC pazarında düşüş beklendiği için Intel'in diğer alanlara yatırımını artıracağı tahmin ediliyor. Özellikle tablet kullanımının yaygınlaşması tüketicinin bilgisayarını 5-6 yılda bir değiştirmesine yol açtı. Bu da pazarın durgunluğuna katkı yapıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3112 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim