Anlık Bildirim

Intel Pentium 4 Xeon 2.2 Ghz Duyuruldu

Intel'in yeni Xeon'ları 1.8, 2.0, 2.2 Ghz hızlarından sürüldü. Yeni Pentium 4 gibi Xeon'da yeni bir çekirdeğe sahip. Bu çekirdeğin adı Prestonia, 0.13 Mciron yapıya ve 512 Kb ön belleğe sahip. Fiyatlandırmaları ise sırasıyla $251, $417 ve $615. Dikkat çekilmesi gereken bir ilginç nokta Intel'in eskiden de 2.0 Ghz'lik bir Xeon işlemcisine sahip olduğundan dolayı yeni işlemcinin iki Intel Pentium 4 Xeon 2.0A Ghz diye anılacak olması.

Intel'in yeni işlemcilerinin masa üstü Pentium 4'lerden en büyük farkı Hyper Treading'i desteklemesi. İşlemcinin boş duran kaynaklarını kullanılması üzerine olan bu teknoloji veritabanı, workstation'lara yönelik uygulamlarda çok yararlı ancak masaüstü uygulamlarında yazılımda eğer ayarlama yapılmaz ise yavaşlamaya bile neden olabiliyor.

Anandtech'te bu konu üzerine çok güzel bir yazı hazırlanmış. Bahsedilen performans artışı %20-30 arası gibi yüksek bir rakam. Çok büyük bir yazılım desteğide gerekmiyor teknoloji bugünden yüksek peroformans verebiliyor. Çünkü çok ilginç işletim sistemi işlemciyi iki işlemci olarak görüyor. Bu sayede iki tane tread'i aynı anda gönderebiliyor ve tread'ler işlemcinin farklı noktalarını doldurarak kullanılmayan kısımları kurtarıyorlar. Fakat iki tread aynı noktayı kullanmak isterse sorun çıkabiliyor. Buda basit yazılım ile aşılabilecek bir konu. Zira eğer hep çakışacak işler yaptıran bir yazılım sırasında Hyper Treading durdurulabilir. Eğer devamlı farklı komutla gönderen bir yazılımda ise tekrar açılabilir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim