Anlık Bildirim

Intel’den üçüncü çeyrekte rekor kâr

Özellikle Nesnelerin İnterneti ve bellek çözümleri son çeyrekte Intel’in çift hanede büyüyen bölümleri oldu. Veri merkezleri ise faaliyet karına büyük bir katkı yaptı.

Bilgisayar pazarında yaşanan durgunluğun en fazla etkilediği firmalardan birisi şüphesiz Intel. Gelirinin önemli bir bölümünü bilgisayar pazarından elde eden firma durgunluğa rağmen rekor kâr üretmeyi başarıyor.

Rekor kâr

Firmanın açıkladığı üçüncü çeyrek mali tablolara göre elde edilen gelir 16 milyar dolara ulaştı. Yıl bazında yüzde 2 artış gösteren gelirlere en büyük katkı istemci grubundan geliyor. 9 milyar dolar gelir elde eden bölüm yıl bazında artış gösteremedi. Veri merkezi grubu yüzde 7 artış ile 5 milyar dolara ulaştı.

Firmanın en büyük artış gösteren iki bölümü Nesnelerin İnterneti ve bellek çözümleri oldu. Nesnelerin İnterneti bölümü yüzde 23 artışla 849 milyon dolar gelir elde ederken, bellek çözümleri bölümü de yüzde 37 artışla 890 milyon dolara ulaştı.

Faaliyet kârı tarafında ise 5.1 milyar dolar ile yüzde 15 artış yaşandı. Net kâr ise 4.5 milyar dolar ile rekor düzeye ulaştı. Yıl bazında yüzde 34 artış yaşandı. Kâr marjının düşmesine rağmen net kârın yükselmesi dikkat çekici.

Intel bu çeyrekte kâra en büyük katkıyı veri merkezleri tarafında gördü. Ayrıca borsada rekor düzeyde elde edilen hisse başı kazanç da net kara katkı sağladı. Son çeyrekte ise firmanın veri merkezleri ve bellek çözümleri bölümünden beklentisi yüksek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2648 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel quarter earnings ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim