Anlık Bildirim

Intel'in 6 çekirdekli Gulftown işlemcilerinde Turbo Boost teknolojisi desteklenecek

Intel'in 6 çekirdekli Gulftown işlemcilerinde Turbo Boost teknolojisi desteklenecek

Sunucular için hazırladığı Dunington kod adlı 6 çekirdekli işlemcilerini ilk defa geçtiğimiz Sene Eylül ayında duyuran Intel, 32nm üretim teknolojisine geçiş ile birlikte masaüstü sistemler için de 6 çekirdekli işlemciler hazırlamayı planlıyor. Firmanın bu yöndeki ilk girişimi olması beklenen ve yüksek performans segmenti için hazırlanan Gulftown serisi 6 çekirdekli işlemcilerin gelecek yılın ikinci çeyreği ile birlikte pazara sunulması beklenirken, işlemcilere ait detaylar da yavaş yavaş netleşmeye başlıyor.

Intel'in en yüksek performansı arzu edenler ve oyuncular için hazırladığı Gulftown serisi işlemcilerin 130 Watt'lık ısıl güç tasarımına sahip olacakları belirtiliyor. Bilindiği üzere firmanın Core i7 serisi işlemciler de aynı ısıl güç tasarımına sahipler yani 32nm üretim teknolojisiyle birlikte Intel, aynı TDP seviyesinde dört yerine altı çekirdekli işlemciler sunabilecek. Mimari anlamda Nehalem jenerasyonunun güncellenmiş versiyonu olması beklenen Gulftown tabanlı 6 çekirdekli işlemciler Turbo Boost teknolojisini de destekleyecekler

Core i7 jenerasyonunda da kullanılan Turbo Boost teknolojisi ile çekirdek hızı, yük durumuna ve uygulama ihtiyacına göre otomatik olarak arttırılabiliyor. Gelen yeni bilgilere göre 6 çekirdekli Gulftown işlemcilerinde de Turbo Boost teknolojisine yer verilecek ve bu sayede tek bir çekirdeğin saat hızı otomatik olarak o anki yük durumuna göre arttırılabilecek. Intel'in yıllardır değiştirmediği politika göz önüne alındığında Extreme Edition modelinin 999$ seviyesinden lanse edilmesi beklenen 6 çekirdekli Gulftown serisi merakla bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11692 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim