Anlık Bildirim

İnternet reklamları vergi stopajı kapsamına alındı

Mükellef olup olmadığına bakılmaksızın internet ortamında reklam hizmeti, vergi kapsamına alındı. Mükellef olup olmadığına bakılmaksızın internet ortamında reklam ödemelerinden yüzde 15 vergi alınacak

 

İnternet reklamları vergi stopajı kapsamına alındı Tam Boyutta Gör

İnternet ortamındaki reklam hizmetleri, vergi kesintisi kapsamına alındı. Mükellef olup olmadığına bakılmaksızın internet ortamında reklam ödemelerinden yüzde 15 vergi alınacak.

Mükellef olup olmadığına bakılmaksızın internet ortamında reklam hizmeti veren veya aracılık eden tam veya dar mükellef gerçek kişiler ile dar mükellef kurumlara gerçekleştirilecek internet reklamı bedeli ödemelerinden yüzde 15 gelir vergisi stopajı yapılacak.

Kararda "İnternet ortamında verilen reklam hizmetleri vergi kapsamına alınmış olup, bu hizmetleri verenlere ilişkin olarak, bu hizmeti verenlere veya internet ortamında reklam hizmeti verilmesine aracılık edenlere yapılan ödemelerden, ödeme yapılan kişilerin mükellef olup olmamasına bakılmaksızın vergi kesintisi yapılır" ifadeleri yer aldı.

Karar ile ayrıca tam mükellef kurumlara ödemelerden yapılacak kurumlar vergisi stopajı oranı ise yüzde 0 olarak belirlendi. Dolayısıyla internet ortamında reklam hizmetini verenlerin veya bu hizmete aracılık edenlerin tam mükellef kurum (kanuni veya iş merkezleri Türkiye’de bulunanlar) olmaları halinde, bunlara yapılacak ödemeler üzerinden stopaj yüzde 0 olarak uygulanacak.

Karar, yerli şirketleri kapsadığı gibi Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı şirketlere yapılan reklam ödemelerini de kapsıyor. Yeni vergi uygulaması, 1 Ocak’tan itibaren yapılacak ödemelerde geçerli olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9745 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim