Anlık Bildirim

App Store’da gün batımı fotoğrafları için özel bölüm

Gün batımı fotoğrafları çekmekten hoşlanıyorsanız ve bir iPhone X modeliniz varsa usta fotoğrafçıların hazırladıkları tavsiyelere bir göz atmanızda fayda var.

Telefonların kamera kabiliyetleri geliştikçe kullanıcılar da özel anları yakalamak için daha fazla çaba sarf eder oldu. Apple bu nedenle uygulama mağazasında gün batımı fotoğrafları için özel bir bölüm açarken pek çok önemli fotoğrafçının iPhone X ile nasıl iyi kareler yakalanacağına dair tavsiyeleri de bir araya getirdi.

Gün batımı fotoğraflar nasıl çekilir?

Fotoğraf dergisi yayın yönetmeni Ömer Serkan Bakır, foto muhabir Kerem Uzel, fotoğrafçılar Derya Turgut, Çiler Geçici, Mehmet Kırali, Jennifer Tuffen, Ümit Yörük yaptıkları gün batımı çekimlerde neler yapılması gerektiğini anlattı. Gün batımı fotoğrafı çekerken kullanıcıların göz önüne alabileceği tavsiyeler şu şekilde:

- Öncelikle konunuzun fotoğraf karenizin neresine geleceğine karar verin. Eğer konu hareketli ise gidiş yönünde biraz daha fazla alan bırakabilirsiniz. Daha sonra ilgi merkezi konunuza parmağınızla dokunun ve parmağınızı aşağıya doğru kaydırın. Böylece pozlamayı koyultmuş, patlayan bölgeleri kontrol altına almış olursunuz. İyi siluet fotoğrafları elde etmek için figürlerin hatlarının belli olmasına ve temiz bir alana düşmesine çalışın

- Gün batımı ters ışıkta yapılan bir çekimdir. Objeler siluetler olarak görünür. Fotograf çekilecek kadraja karar verdikten sonra eğer hareketli ise objeler lekelerin birbiri üstüne gelmeden formlarını ortaya çıkaran ana gelene kadar beklemek, sabırla fotograf çekmek gerekir.    

- Özne güneşle sizin aranızda olmalı. Manuel pozlama yaparak ön planı karartabilirsiniz. Bunun için telefonun ekranına basılı tutarak sarı kutu belirdiğinde barı parmağınızla aşağı kaydırın. Bu şekilde hem etkileyici siluet fotoğrafı çekmiş olur hem de grenlerden kaçınmış olursunuz.

- Gün batımı fotoğraflarını çekerken ekrana uzun basarak, pozlamayı ayarlayabilirsiniz, biraz düşürdüğünüzde renklerin daha belirgin olduğunu göreceksiniz. Kamerayı güneşe doğru tuttuğunuzda ise karşınızdaki kişi veya objelerin silüetlerini çekebilirsiniz.

App Store üzerindeki gün batımı bölümünde ise istediğiniz fotoğrafları çekebilmeniz için gereken ipuçları ve uygulama tavsiyeleri yer alıyor. Bölüme buradaki linkten ulaşabilirsiniz.


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim