Anlık Bildirim

Galeri: iOS 10'dan iOS 11'e geçişte arayüzde neler değişti?

Dün yayınlanan iOS 11'i telefonumuza kurduk ve detaylı bir şekilde test ettik. Ayrıca yeni sürümü iOS 10 ile de karşılaştırdık. Karşılaştırmaya dair bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Apple, 5 Haziran 2017'de düzenlemiş olduğu WWDC 2017 etkinliğinde yeni iOS 11'i tanıtmıştı. Yaklaşık 3 aydır test aşamasında olan ve bugüne kadar 10 Beta'sı yayınlanan iOS 11 dün Türkiye saatiyle 20:00'da yayınlandı. Bizde Donanımhaber ekibi olarak yeni iOS 11'i telefonumuza kurduk ve iOS 10 ile karşılaştırdık.
İlk olarak özelleştirilebilir olan ve yeni tasarımına kavuşan denetim merkezi oldukça dikkatimizi çekiyor. Ana menüyü incelemeye devam ettiğimizde ise alt taraftaki uygulama ikonlarının isimlerine artık yer verilmiyor. Bildirim çubuğunu aşağıya indirdiğimiz zamansa bizleri çok daha farklı bir ekran karşılıyor. 
Güncellemeyi ilk yüklediğimiz zaman ekran parlaklığının otomatik olarak yapıldığını gördük. Bu özelliği kapatmak için ise iOS 10'da yaptığımız gibi Ayarlar > Ekran ve Parlaklık bölümüne gittiğimiz zaman otomatik parlaklık seçeneğinin burada olmadığını gördük. Ancak uzun uğraşlar sonucunda ilgili ayarın Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Ekran Kolaylıkları kısmında olduğunu gördük.
Kamera kısmında ise filtrelerin farklı bir arayüzle sergilendiğini gördük. Ayrıca iOS 11 ile birlikte iPhone 7 Plus'taki Portre moduna eklenen "Portrait Lighting" özelliğiyle karanlıkta dahi Portre modunu kullanarak fotoğraflar çekebildik. iOS 10' da Portre modunun yetersiz ışık koşullarında çalışmaması eleştiri odağı haline gelmişti.
iOS 11 ve iOS 10'daki tüm farklılıkları ekran görüntüleri alarak karşılaştırdık. Görüntülere galerimizden ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17138 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7 plus, ios 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim